Alertă hidrologică. Cod galben de inundații și viituri în mai multe județe

Alertă hidrologică. Cod galben de inundații și viituri în mai multe județe Inundații. Sursa foto: Pixabay

Inundații și viituri în mai multe județe. Mai exact, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis joi o avertizare cod galben de inundații pe râuri din județele Sibiu și Brașov.

Inundații și viituri în Sebeș Olt, județele Brașov și Sibiu

INHGA: „Către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Brașov și Sibiu.

Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE”, se arată în alerta hidrologică emisă de INHGA cu privire l inundații.

Potop, Banca Din Parc, Inundat, RoșuInundații și viituri în Sebeș Olt, județele Brașov și Sibiu. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Zonele aflate în pericol de inundații

Mai exact, INHGA a transmis o avertizare de cod galben de fenomenele hidrologice periculoase care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din câteva zone ale țării.

INHGA: „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Homorodu Mare – amonte S.H. Sebeș Olt, județele Brașov și Sibiu.

Inundate, Dezastru, Inundaţii, PotopInundații și viituri în Sebeș Olt, județele Brașov și Sibiu. Sursa foto: Pixabay

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Voila – amonte S.H. Sebeș Olt. Avertizarea intră în vigoare la ora 7.00 și este valabilă până la ora 12.00”, se arată în alerta hidrologică.

INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice

INHGA mai anunță că „în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”, mai arată Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor în alerta emisă.