O femeie în vârstă a murit la Tekija, în estul Serbiei, unde situaţia este extrem de dificilă, potrivit RTS. Peste 300 de persoane au fost evacuate la Tekija, o localitate situată pe malul drept al Dunării de aproximativ o mie de locuitori, precizează un comunicat al poliţiei. Două elicoptere ale Ministerului de Interne au fost folosite în operaţiunea menţionată, care cel mai probabil se va încheia complet în această noapte, potrivit AFP.

Situaţia este foarte dificilă în oraşele Negotin, Kladovo şi Majdanpek. Însă, toată partea de est a ţării este afectată, deoarece a plouat toată ziua, peste 50 de litri de apă pe metru pătrat înregistrându-se în această regiune În Croaţia, mai multe oraşe din centrul ţării, în special Sisak şi Karlovac, sunt afectate de inundaţii cauzate de ploi diluviene care cad încontinuu de aproape o săptămână.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate la Karlovac la sfârşitul săptămânii trecute, dar intemperiile nu au provocat victime. În Bosnia şi Herţegovina, unde inundaţiile din luna mai au provocat pagube imense, situaţia era stabilă, doar oraşul Cazin, în vestul ţării, fiind afectat de intemperii. Aproape două milioane de persoane au devenit victime ale inundaţiilor care au afectat în mai Serbia şi Bosnia şi Herţegovina. Pagubele materiale au fost estimate la două miliarde de euro în Bosnia şi Herţegovina şi între 1,5 şi două miliarde de euro în Serbia.