Evenimentul Zilei > Sport > Întrebare de baraj: Ajunge România la Euro?
Întrebare de baraj: Ajunge România la Euro?

Întrebare de baraj: Ajunge România la Euro?

O națională limitată și fără selecționer în momentul de față are de dat două examene grele pentru a face parte dintre cele 24 de echipe calificate la turneul final

Paradoxal, naționala României mai are șanse de calificare la Campionatul European din 2020, deși a terminat în corzi preliminariile.
Învinși de Spania cu 0-5, „tricolorii” fac socoteli pentru cele două meciuri de baraj, ultima cale pe care pot ajunge la turneul final. Tragerea la sorți va avea loc vineri, de la ora 13.00, la Nyon. În semifinale, România ar putea juca împotriva Scoției sau Islandei.

Adversari greu accesibili în semifinale și eventual finală

Dezavantajul este că, indiferent de rezultat, meciul se va disputa într-o singură manșă, ori la Glasgow, ori la Reykjavík. În cazul în care naționala ajunge în finală, ar putea să evolueze cu învingătoarea confruntării dintre Norvegia sau Serbia. În urma tragerii la sorți se va vedea dacă jocul va fi programat la București, Oslo sau Belgrad.

Spania s-a oprit după pauză

Deocamdată, naționala arată deplorabil. La Madrid, acolo unde Cosmin Contra a stat pentru ultima dată pe banca tehnică, „tricolorii” au dat impresia că pot primi gol de câte ori vor spaniolii. Însă, gazdele au redus motoarele în repriza a doua, pentru că în weekend au treabă pe la echipele de club.

Deocamdată, marele favorit pentru a ocupa locul lăsat liber de „Guriță” este Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret. Soluția vizează însă doar meciul sau meciurile de baraj.

Rădoi nu va merge la turneul final, dacă va califica echipa

Indiferent de rezultat, oficialii de la FRF caută un selecționer care ar putea să antreneze la Euro sau, dacă nu va fi cazul, va începe să pregătească preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar.