Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat că s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul Magdalenei Anca Mircea, cunoscută publicului drept Mădălina Manole. Decesul acesteia „nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală”, spun procurorii, care au dispus şi neînceperea urmăririi penale pentru determinare sau înlesnire a sinuciderii faţă de Berta Adriana Slav.
Anchetatorii au stabilit că aceasta a procurat substanţa toxică fără a bănui că Mădălina Manole "pregăteşte un act suicidal, fiind indusă în eroare de aceasta cu privire la destinaţia substanţei toxice". Şi în cazul soţului Mădălinei Manole, Petru Mircea, şi a Mariei Mircea, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru determinare sau înlesnire a sinuciderii, "întrucât fapta nu există".
"Din ansamblul actelor efectuate în cadrul dosarului nu au rezultat indicii cu privire la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii a cărei victimă să fi fost numita Mircea Magdalena Anca. De asemenea, nu au rezultat indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de determinare sau înlesnire a sinuciderii de către numiţii Mircea Petru, Mircea Maria, Slav Berta Adriana sau alte persoane", au stabilit procurorii Parchetului Capitalei.
Petru Mircea şi Maria Mircea "nici măcar nu au avut cunoştinţă de existenţa substanţei toxice în posesia numitei Mircea Magdalena Anca".