Evenimentul ZileiActualitateINTERVENŢIE ANTITERORISTĂ la Ambasada Israelului. Cum a rezolvat SRI o CRIZĂ cu LUARE DE OSTATICI

INTERVENŢIE ANTITERORISTĂ la Ambasada Israelului. Cum a rezolvat SRI o CRIZĂ cu LUARE DE OSTATICI

INTERVENŢIE ANTITERORISTĂ la Ambasada Israelului. Cum a rezolvat SRI o CRIZĂ cu  LUARE DE OSTATICI
Un exerciţiu tactic de simulare a unui atac şi o criză teroristă, cu luare de ostatici, a fost pus în aplicare, sâmbătă, la Ambasada Israelului din Bucureşti. La operaţiune au participat Brigada Antiteroristă (BAT), din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Jandarmeria Română.

Exercițiu de amploare la sediul Ambasadei Statului Israel la București. Brigada Antiteroristă (BAT) a Serviciului Român de Informații a desfășurat, în cooperare cu structura de securitate a Ambasadei Israelului, pe de o parte, și IGPR și Jandarmeria Română, în calitate de membri ai Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, pe de altă parte, au simulate o operaţiune de rezolvare a unei crize teroriste, cu luare de ostatici, transmite SRI.

Aplicația tactică a fost organizată de Serviciul Român de Informaţii, în calitate de autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului. Scenariul a inclus derularea unui ansamblu de măsuri specifice de intervenție contrateroristă, precum și intervenție pirotehnică pentru neutralizarea unui presupus dispozitiv exploziv improvizat amplasat într-un bagaj abandonat în fața obiectivului.

SRI transmite că scopul exercițiului a fost de a testa capacitatea de reacție a instituțiilor din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT), în condițiile declanșării unui atac terorist la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitate.

Ansamblul activităților a vizat evaluarea eficienței măsurilor de răspuns la o situație de criză teroristă și, în particular, gradul în care BAT (dispozitive de comandă, negociere și asalt, inclusiv dispozitive pirotehnice) acționează ca un tot unitar pentru gestionarea crizei și restabilirea ordinii legale.


Accesează: