Interlopul Țâță își bătea recruții cu bocancii de metal

Interlopul Țâță își bătea recruții cu bocancii de metal

Celor din ,,Academia infractorilor’’ le era interzis să folosească telefoane mobile de teamă să nu fie interceptați și localizați

Interlopul Marin Adrian Botez, zis Țâță - cel care a construit pentru prima dată în lumea interlopă o „Academie a Infractorilor Români” - aplica fără milă sancţiuni și stabilea rangul fiecărui nou recrut, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor 14 persoane reţinute vineri în dosarul hoţilor de bijuterii care au dat spargeri de 10 milioane de euro la magazine de lux din UE. Regulile impuse de interlopul Botez recruților pe care îi monitoriza chiar și din spatele gratiilor din Penitenciarul de la Iași - erau inumane. Cine le încălca sau acționa fără permisiunea comandantului suprem, era aspru pedepsit. „Nimeni nu putea vorbi neîntrebat ori să pună întrebări. Am văzut cum Alin a întrebat ceva de o maşină şi în prezenţa tuturor Adrian zis «Ţâţă» l-a bătut. La fel, Vartic a fost lovit cu pumnii şi picioarele de «Ţâţă», care avea nişte bocanci speciali cu vârf din metal, apoi a fost aşezat pe un scaun şi i s-a pus pistolul în genunchi de către Adrian întrucât nu respectase una dintre reguli, anume îşi accesase contul de Facebook, fapt ce era interzis, întrucât el ne spunea mereu prin ce metode puteam fi urmăriţi, conectaţi unii de alţii şi prinşi”, este declaraţia unui membru al grupării. Acesta a mai povestit și despre regimul de tip militar care le era impus:„Scularea ca la armată, apoi timp de 15-20 de minute aveam înviorarea, respectiv eram puşi să facem mişcare, flotări, genuflexiuni etc. dar nu aveam voie să ieşim afară, totul se executa înăuntru. Nu aveam voie să ieşim din casă, nici măcar în curte, Ţâţă având cheile, iar cei mai vechi fiind de pază noaptea, căci ei dormeau ziua”.

Anchetă dificilă și costisitoare

Surse judiciare au explicat că anchetarea grupării „Academia infractorilor” a fost deosebit de dificilă, metodele moderne de anchetă nefiind foarte folosite în acest caz, având în vedere discreţia acţiunilor grupului. Motiv pentru care, în acest caz nu au putut fi interceptate telefoane pentru că recruții nu aveau voie să deţină, să folosească sau să discute la telefon sau alte dispozitive ce puteau fi monitorizate prin mijloace tehnice moderne. În plus, fiecare nou membru al grupării era instruit cum să se comporte şi ce anume să declare în cazul în care ajungea în fața anchetatorilor. Din „Academia infractorilor” au făcut parte peste 100 de hoţi, iar prăduirea unui magazin dura 60 de secunde.

Ne puteți urmări și pe Google News