Interlopii din Piatra Neamț și Botoșani. Cine este temutul infractor menționat de președinte

Interlopii din Piatra Neamț și Botoșani. Cine este temutul infractor menționat de președinte Sursa foto: Arhiva EVZ

Piatra Neamț și Botoșani sunt două zone unde acționează unii dintre cei mai terifianți interlopi. Clanul Capră, frații Mararu și Ion Clămparu sunt câteva exemple din acest registru.

Interlopii fac legea. Zonele din Moldova precum Piatra Neamț și Botoșani sunt cunoscute pentru cruzimea grupărilor infracționale. Așa se face că spre exemplu Clanul Capră destructurat anul trecut trăia din taxe de protecție, iar amenințările erau din cele mai îngrozitoare. Oamenii care luau bani cu camătă de la acest clan și nu dădeau înapoi dublu sumei erau terorizați.

Li se spunea că vor fi incendiați sau că mezinii vor fi supuși agresiunilor sexuale. În cele din urmă, clanul a fost destructurat. Frații Mararu, cei care au pus la cale asasinarea lui Puiu Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamț sunt și ei după gratii. Aceștia au plătit un asasin din republica Moldova pentru a-l executa pe rivalul lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar că, Vitalie Proca, adică asasinul, a confundat o altă persoană cu Puiu Mironescu. Așa că victimă a picat un om nevinovat care a fost împușcat de asasinul plătit. În replică, Puiu Mironescu a pus la cale un atentat cu bombă, în mașina fraților Mararu.

Vitalie Proca

Sursa foto: Arhiva EVZ

Botoșani, județul lui Clămparu

Polițiștii au dejucat această tentativă, drept urmare niciunul dintre frați nu a avut de suferit. Cu toate acestea cei trei se află după gratii în acest moment. Fiecare dintre ei condamnat în legătură cu infracțiunile comise unii asupra celorlați.

Un alt interlop de renume internațional, Ion Clămparu, sau Cap de Porc, este cel pe care l-a menționat și Traian Băsescu. Atunci când  venit vorba despre lupta cu crima organizată. Clămparu a fost condamnat în Spania pentru atrocități împotriva femeilor pe care le traficase. De altfel el a fost adus ulterior în România, unde ispășește o pedeapsă din același regim infracțional.

Cu toate acestea mulți dintre locotenenții săi sunt liberi. O parte se află în România, iar o altă parte în Spania. Tot aici se află și familia acestuia. Doar că soția a intentat chiar și proces de divorț.