Un individ corpolent, din categoria celor cu ceafă lată şi minte puţină, scuipă şi loveşte o femeie de 50 de ani care a îndrăznit să-şi aşeze prosopul între şezlonguri, pe o plajă din Mamaia. Maimuţoiul are doar 19 ani, dar e foarte agresiv.

După ce scandalul a ajuns în presă, administratorul plajei a spus că individual brutal care făcea ordine cu palme şi atitudine agresivă era doar un client deranjat de prosoapele familiei. Turiştii nu voiau să cheltuiască bani pentru şezlongurile de plajă.

Mulţi alţi turişti care au fost pe acea plajă au scris pe Facebook că individul violent este, de fapt, cel care gestionează plaja. Rămâne ca autorităţile să lămurească situaţia.

Un lucru  este cert. În România toate plajele sunt publice şi, oricât ar deranja pe cei care plătesc pentru un şezlong, alţii au dreptul să stea şi cu prosopul pe plajă. Chiar dacă nu aveau dreptul, nu aşa se rezolvă o astfel de problemă. Se cheamă autorităţile care gestionează legal situaţia, nu se impart flegme şi palme în stânga şi în dreapta.  

Din păcate pentru noi toţi, în România există prea multe astfel de maimuţe care acţionează violent de câte ori nu le place ceva. Fenomenul este în primul rând un rezultat al protecţiei de care se bucură astfel de persoane din partea autorităţilor cu atribuţii legale în combaterea actelor de violenţă.   

Îşi imaginează cineva că huiduma care împarte palme şi rupe rogojinile e la prima ieşire de acest fel?

Nici vorbă. EVZ a aflat că individul este plodul unui interlop grec din clanul Sportivilor, personaj care controlează şi o firmă de pază din Bucureşti şi a avut de-a face de câteva ori cu sistemul judiciar. A reuşit să scape basma curată şi pentru asta am avut parte de scenele care au scandalizat mii de oameni.  

Verificând mai departe anturajul din care provine agresorul, reporterii EVZ au mai aflat că îşi petrece serile într-un cunoscut club de manele, controlat tot de tatăl său. Un loc unde se adună toată spelunca unei lumi obscure şi infecte: manelişti din categoria celor care se pozează cu grămezi de bani, interlopi agresivi, recuperatori care înţeleg doar limbajul pumnului.

Este o lume a şmecherilor care nu plătesc taxe, nu îşi justifică veniturile şi nu respectă legea. O lume care nu poate exista fără protecţia unor persoane corupte din instituţiile de ordine publică ale statului.

O Românie infectă care sufocă zi de zi România noastră, a oamenilor normali care au cu totul alte valori.

Plătim taxe şi asigurăm salarii decente magistraţilor din sistemul judiciar şi serviciilor speciale care ar trebui să se ocupe de astfel de personaje. Când unii poliţişti şi procurori devin complici cu interlopii, gorilele ne calcă în picioare oriunde sunt ele deranjate de ceva.

Cazul acesta este cu atât mai grav cu cât autorul violenţelor este om de ordine într-o firmă privată de pază care este controlată, spun unele surse, chiar de tatăl interlop al gorilei.

Este o situaţie extrem de gravă pentru că firmele de pază au statut special şi ar trebui să îndeplinească nişte condiţii stricte. Primesc avize inclusiv de la servicii speciale care ar trebui să nu permită unor interlopi să deruleze o astfel de activitate.

Niciun patron de firmă de pază care nu e în cârdăşie cu vreun şef din Poliţie sau Parchet nu îşi permite să tolereze astfel de lucruri.

Din păcate pentru România sunt puţini patroni, în zona de securitate privată, care respecta legea. Cei mai mulţi sunt astfel de interlopi care, sub acoperirea unei firme de pază, comit infracţiuni din cele mai grave: şantaj, ameninţări, violenţe prin care se storc taxe de protecţie.

Poliţia Constanţa s-a rezumat să dea o amărâtă de amendă de 200 de lei beizadelei interlopului de Crângaşi care a lovit şi scuipat femeia de 50 de ani. Este o măsură luată în bătaie de joc.

Legal, ar fi trebuit să urmeze măsuri împotriva firmei de pază care asigură perimetrul plajei şi asupra firmei lui “babacu”, unde activează ca om de ordine juniorul bătăuş. Evident, asta nu se va întâmpla pentru că interlopii “au spate” în sistem. Dacă nu aveau, nu îşi permitea huiduma de 19 ani să pălmuiască turişti pe plajă.

Sunt şi ei din România şmecherilor aflaţi deasupra legii care ne calcă în picioare pe noi, oamenii obişnuiţi, atunci când au chef.