Doi oameni, soţ şi soţie, au intrat în vizorul unui interlop care le-a cerut taxă de protecţie, iar când au refuzat să plătească, individul a vrut să îi omoare.

Totul a început în octombrie 2016, când Felicia şi Vasile B. au fost atacaţi de trei indivizi cu cagule care i-au bătut crunt cu bastoane telescopice. Ulterior, victimele au fost contactate telefonic de un individ care le-a cerut 5.000 de euro, taxă de protecție. Dacă nu primea banii, bărbatul a amenințat ”vă tai de la jumătate, vă fac felul, vă tai și vă dau la câini”.

Deși s-au adresat oamenilor legii, soții au aflat, cu stupoare, anul trecut, că dosarul lor s-a clasat. Ei au reușit să obțină redeschiderea acestuia în iulie 2018. Interlopul a fost în final trimis în judecată și condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

“S-a făcut dreptate unor oameni terorizaţi de acest interlop periculos, care s-a crezut mai presus de lege. N-am nicio compasiune pentru astfel de indivizi care comit infractiuni de santaj în vederea obtinerii unor sume de bani prin terorizarea acestei familii. Mulţumesc judecătorilor care le-au redat demnitatea persoanelor vătămate prin trimiterea la închisoare a acestui individ care nu şi-a recunoscut faptele şi nu a manifestat niciun regret pentru faptele comise”, a declarat avocatul Florin Kovacs.

Te-ar putea interesa și: