Evenimentul Zilei > Justitie > Un INTERLOP CELEBRU a ajuns din nou la PUŞCĂRIE. VIDEO
Un INTERLOP CELEBRU a ajuns din nou la PUŞCĂRIE. VIDEO

Un INTERLOP CELEBRU a ajuns din nou la PUŞCĂRIE. VIDEO

Celebrul interlop braşovean Alen Moisin a fost din nou încătuşat, de această dată la Madrid. El urmează să fie adus sub escortă în România.

Alen Moisin, interlop, a fost condamnat pentru mai multe furturi, şantaj, proxenetism şi şantaj. Pe lângă toate acestea se mai adaugă şi cămătăria, infracţiunile informatice, iar cel mai recent şi traficul de droguri.

În plus, procurorii DIICOT au descoperit că Moisin încerca să între şi pe piaţă neagră a operelor de artă. Adusese în ţară 46 de picturi, unele semnate Picasso, pentru care cerea milioane de euro.

Alen Moisin susţinea că un tablou semnat Pablo Picasso valorează 4,7 milioane de euro. Alte 45 de astfel de lucrări, cel mai probabil furate, fuseseră aduse în ţară prin curieri şi zăceau într-o garsonieră insalubră din oraşul Săcele. Arestat la domiciliu pentru alte infracţiuni, Moisin se ocupă personal de plasarea lucrărilor de artă pe piaţă neagră.

Cătălin Borcoman, procuror-şef DIICOT Braşov: "Alen Moisin se filma cu obiecte de interes, fiind în arest la domiciliu. Imaginile erau transmise celor ce doreau să cumpere."

"Până în acest moment nu este semnalată dispartitia acestei colecţii, par să provină din aceeaşi colecţie toate, după modul de ambalare, dar sunt doar deducţii ale noastre”, a mai adăugat acesta.

Alen Moisin a organizat o reţea de trafic de droguri prin care ar fi plasat pe piaţă cel puţin 10 kilograme de canabis. La începutul lui februarie a fugit din ţară, dar a fost capturat într-un hotel din Madrid. Condamnat definitiv de patru ori până acum, Moisin este probabil cel mai cunoscut interlop braşovean. A intrat în atenţia opiniei publice în celebrul scandal al bandelor din 1999, când a fost încătuşat chiar în faţă camerei de filmare, scrie ştirileprotv.ro.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: