Evenimentul Zilei > Sport > Inter intră în carantină. Ionuţ Radu ratează convocarea la naţionala României
Inter intră în carantină. Ionuţ Radu ratează convocarea la naţionala României

Inter intră în carantină. Ionuţ Radu ratează convocarea la naţionala României

Ceea ce părea să fie iniţial o veste bună pentru Ionuţ Radu se transformă într-un calvar. Înregul lot al lui Inter Milano a intrat în carantină, iar portarul în vârstă de 23 de ani nu va mai putea să răspundă pozitiv convocării la naţionala României, pentru primele trei meciuri ale tricolorilor din 2021.

După ce titularul de drept din poarta grupării de pe stadionul „Giuseppe Meazza”, bosniacul Samir Handanovic, a fost depistat, la începutul acestei săptămâni, pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, Ionuţ Radu părea să aibă, în sfârşit şansa, de a debuta în acest sezon pentru nerrazzuri.

Inter a aflat, între timp, că alţi doi fotbalişti din lotul pregătit de tehnicianul Antonio Conte sunt infectaţi cu coronavirus. Fundaşul olandez Stefan De Vrij şi mijlocaşul uruguayan Matias Vecino au avut, la rândul lor, parte de teste pozitive şi toate activităţile formaţiei lui Ionuţ Radu au fost, prin urmare, anulate de urgenţă, până cel puţin luni dimineaţă.

„Internazionale Milano anunţă că Stefan De Vrij şi Matias Vecino au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19, în urma testelor de verificare efectuate ieri. Cei doi jucători sunt deja în carantină. Testele vor fi repetate luni, 22 martie, înainte de reluare activităţii echipei” a anunţat azi, clubul milanez.

Autorităţile au anulat meciul cu Sassuolo

În urma depistării acestor cazuri, autorităţile sanitare din regiunea Lombardia au decis să pună capăt tuturor antrenamentelor nerrazzurilor şi să interzică, de asemenea, disputarea următoarei partide din Serie A a golgheterului belgian Romelu Lukaku şi a celorlaţi coechipieri ai săi. Meciul cu Sassuolo urmează a fi reprogramat, în aceste condiţii, pentru o nouă dată.

„Deciziile Autorităţii Medicale din Milano sunt următoarele: se supendă imediat orice activitate a echipei noastre pentru o perioadă de cel puţin patru zile; meciul cu Sassuolo, programat pentru data de 19 martie, nu se va mai juca; le este interzis tuturor jucătorilor de la Inter să răspundă convocărilor la echipa naţională” au mai transmis oficialii trupei de pe „Giuseppe Meazza”.

Florin Iacob, convocat de urgenţă de Rădoi

În această situaţie, Ionuţ Radu ratează şansa de a prinde primele minute în tricoul nerrazzurilor din această ediţie de Serie A. Goalkeeper-ul de aproape 1,90 metri va fi obligat, totodată, să decline convocarea la reprezentativa tricoloră pentru tripla cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia. În locul acestuia, selecţionerul Mirel Rădoi şi staff-ul său tehnic l-au convocat, de urgenţă, pe portarul Utei Arad, Florin Iacob.