Evenimentul Zilei > Actualitate > Întâlnire Trump – coronavirus! Alertă la Casa Albă. Președintele e în grupa de risc
Întâlnire Trump – coronavirus! Alertă la Casa Albă. Președintele e în grupa de risc

Întâlnire Trump – coronavirus! Alertă la Casa Albă. Președintele e în grupa de risc

Unul dintre participații la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC), desfășurată săptămâna trecută, și la care au fost prezenți președintele american Donald Trup și vicepreședintele Mike Pence, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Subiectul a fost relatat de către New York Times, care îi citează pe organizatorii evenimentului.

Astfel, Uniunea Conservatoare din America, cea care a găzduit evenimentul, a precizat că pacientul a fost infectat înainte de conferință și a fost testat pozitiv sâmbătă.

„Participantul nu a avut nicio interacțiune cu președintele și vicepreședintele și nu a luat parte la evenimentele din sala principală. Administrația Trump cunoaște situația și vom continua să comunicăm cu oficialii guvernamentali”, a precizat uniunea, într-o declarație de presă.

Persoana se află acum în carantină, în New Jersey, informează comunicatul.

Secretarul de presă al Casei AlbeStephanie Grisham, , a precizat că „nu există niciun indiciu că președintele Trump sau vicepreședintele Pence s-au întâlnit sau au fost în apropiere de acest participant”.

Trump a declarat că nu este îngrijorat de faptul că infecțiile par să se apropie de Casa Albă.

„Nu, nu sunt deloc preocupat”, le-a spus el jurnaliștilor, scrie Digi24.

Președintele american a mai spus că nu are de gând să-și restrângă întâlnirile de campanie, chiar dacă alte evenimente cu mulți participanți au fost anulate.