Pescarii din Golful Thailandei au filmat o întâlnire rară cu delfini de culoare roz. Trei mamifere marine au apărut lângă barca pescarilor, în apele liniştite ale Koh Pha Ngan, o insulă din sud-estul Thailandei. ”Am fost atât de impresionat întrucât nu-mi imaginasem niciodată că voi avea şansa să văd delfini roz”, a spus Chaiyot Saedan, pescarul care a trimis înregistrarea către Reuters.

În apropierea Golfului Thailandei, trăiesc circa 150 de delfini roz, potrivit lui Kongkiat Kittiwatanawong, directorul centrului de biologie marină din Phuket. Specialiștii relatează că acești delfini au devenit ”mai îndrăzneţi” în absenţa turiştilor pe perioada pandemiei. Turismul în această țară a scăzut cu 76%, luna trecută.

Delfinii roz din Thailanda sunt o subspecie a delfinului cu cocoaşă din regiunea Indo-Pacifică şi sunt consideraţi o specie vulnerabilă de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Animale deosebit de inteligente, delfinii roz sunt implicați în diverse terapii, la nivel mondial.  De exemplu, în Brazilia, un fizioterapeut folosește aceste animale pentru a-i învață pe copiii cu dizabilități să se deplaseze. Programul de bototerapie a fost demarat în 2006, și se desfășoară în apele Amazonului, până acum fiind ajutați peste 600 de copii cu diferite afecțiuni precum Sindromul Down sau paralizie cerebrală.

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: Thailandee.com