Întâlnirea dintre cei doi a fost programată marţi, la ora 15.00.

Ministrul Justiţiei va participa şi la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). Acum câteva zile, acesta a avut o întâlnire bilaterală cu Věra Jourova, comisarul European pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.

Într-un comunicat de presă s-a scris că "În cadrul întrevederii, Tudorel Toader a precizat că două dintre principalele obiective ale mandatului său sunt ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în perspectiva preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene care va fi exercitată de România în anul 2019, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, sens în care a asigurat oficialul european de întreaga deschidere pentru dialog şi cooperare cu Comisia Europeană".

"În cadrul discuţiilor, Věra Jourova a solicitat sprijinul României privind avansarea negocierilor referitoare la proiectul de Regulament privind Parchetul European şi proiectul de directiva privind contractele de furnizare de conţinut digital".

Tot pe data de 22 martie, Tudorel Toader a participat la dezbaterile ţinute la Bruxelles din cadrul Comisiei Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European.

 

Te-ar putea interesa și: