Ea a adăugat că aceşti indivizi sunt înarmaţi, dar ei nu au formulat deocamdată vreo solicitare.

În același timp, trei blindate uşoare şi un camion ce transporta oameni înarmaţi fără însemne, dar care arborau drapelul rus circulau în această dimineaţa în oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, scrie și AFP, preluată de Agerpres.

Convoiul s-a îndreptat spre Slaviansk, la câţiva kilometri spre nord, oraş în care au avut loc numeroase insurecţii proruse. Slaviansk este controlat de duminică de insurgenţi înarmaţi.

Potrivit agenţiei Interfax-Ucraina, este vorba de blindate care participă la „operaţiunea antiteroristă” lansată de guvernul proeuropean de la Kiev împotriva separatiştilor, care au intrat în localitate şi care ar fi fost blocaţi de manifestanţi proruşi.

Bărbaţii aflaţi pe blindate purtau uniforme aparent fără însemne, dar aveau panglica Sfântului Gheorghe, în culorile negru şi portocaliu, simbolul forţelor armate ruse. Bărbaţii aveau arme de război şi unii dintre ei purtau cagule negre.

Rusia “exportă terorism” în Ucraina şi foloseşte forţe sub acoperire pentru a-i organiza pe separatiştii înarmaţi care au atacat forţele ucrainene şi au ocupat instituţii oficiale, a acuzat miercuri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, informează Reuters.

“Guvernul rus trebuie să-şi retragă imediat grupările secrete diversioniste, să-i condamne pe terorişti şi să le ceară să părăsească instituţiile”, a declarat Iaţeniuk la o reuniune a guvernului. “Asta numai dacă Federaţia Rusă este interesată în stabilizarea situaţiei, lucru de care mă îndoiesc foarte tare”, a adăugat el.

Totodată, Iaţeniuk a acuzat Rusia că ridică un nou zid al Berlinului. „Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă un pericol pentru Europa şi pentru Uniunea Europeană. Este clar că vecinii noştri ruşi au decis să construiască un nou zid al Berlinului şi doresc o revenire la războiul rece”, a mai spus Iaţeniuk.