Evenimentul Zilei > Social > În plină pandemie, Matei Balș s-a dotat cu laptopuri. Pentru gaming
În plină pandemie, Matei Balș s-a dotat cu laptopuri. Pentru gaming

În plină pandemie, Matei Balș s-a dotat cu laptopuri. Pentru gaming

Institutul „Matei Balș” s-a dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie. În lista de cumpărături se află un laptop performant pentru jocuri video şi cinci iPhone 11.

Institutul „Matei Balș” s-a dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie. Printre achizițiile din 2020 ale spitalului se află și un laptop pentru jocuri video. Nu se ştie clar cui ar fi util acest model de laptop în spital.

În lista de cumpărături mai figurează 4 laptopuri performante și cele mai noi modele de iPhone. Managerul de atunci, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că nu știe nimic despre aceste achiziții. ”Nu pot să vă explic, nu știu”, a răspuns managerul de atunci.

Institutul „Matei Balș” s-a dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie

Este vorba de un laptop pentru jocuri video cumpărat pe 11 decembrie, de la o firmă din București. „Viteza, puterea și performanța ridică ROG Strix SCAR 15/17 la nivelul superior al jocurilor Windows 10 Pro.

Cele mai recente procesoare 10 Gen Intel ® Core ™ I9 și grafică puternică GeForce ® RTX ™ satură panoul de ultimă oră 300Hz/3ms* de joc care te duce la următoarea frontieră a vitezei pro esports”.  Aceasta este descrierea făcută laptopului pe site-ului unui mare magazin online.

Laptop ASUS ROG Strix SCAR17 G732LXS-HG074 cu procesor Intel® Core™ i9-10980HK pana la 5.30 GHz, 17.3″.  Full HD, 32GB, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6. lic Windows 10 Pro. Este modelul cumpărat de Spitalul Matei Balș în decembrie.

Institutul „Matei Balș” s-a dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie

În dezvăluire se arată că mouse-ul și mouse pad-ul sunt pentru cei pasionați de jocuri pe calculator: Mouse cu fir Trust GXT 781 Rixa Camo Gaming Mouse & Mouse Pad, Geanta Trust Sydney Carry Bag for 17″ laptops.

Întregul pachet a costat 13.222 de lei, adică echivalentul a 2.700 de euro. Pentru că sunt folosite și create special pentru jocuri, aceste laptopuri au procesoare, memorii, plăci video și alte caracteristici mai performante decât cele ale laptopurilor de birou obișnuite. Și prețuri pe măsură.

Institutul „Matei Balș” s-a dotat cu cinci telefoane iPhone 11

Vara trecută, potrivit sursei, s-au cumpăarat alte laptopuri și telefoane iPphone. De la aceeași firmă, Chrome Computers SRL, spitalul a cumpărat pe 5 iunie 4 laptopuri performante, de 7.000 de lei pe bucată, și cinci telefoane iPhone, de ultimă generație la acel moment. În total, 45,668 lei, adică 9.438 de euro, potrvit celor relatate de Libertatea.