Înghețata regală. Rețeta veche de câteva secole a Regelui Charles

Înghețata regală. Rețeta veche de câteva secole a Regelui Charles

Înghețata regală, făcută în casă după o rețetă veche de câteva secole, este „tratația perfectă” pe caniculă, cel puțin așa este promovat desertul rece, rafinat, cu ingrediente din fermele regale.

Înghețata, preparată din ingrediente regale

Înghețata, care are o legătură veche de secole cu Casa Regală a Angliei, este preparată din ingrediente speciale. Laptele folosit pentru acest desert este obligatoriu de la animalele din fermele regale. La fel și celelalte ingredinete, cum ar fi căpșunile albe, care dau un aspect și un gust cu totul deosebit acestui desert cu adevărat regal.

Indiferent ce sortiment alegi, experiența unei înghețate regale este cu totul specială. Poți alege desertul cu aromă de ciocolată, ciocolată cu mentă și vanilie sau cu aromă de căpșuni, ornată cu aceleași fructe, albe sau roșii.

Cât costă înghețata regală

Deliciile grozave vor fi puse în vânzare la Royal Sandringham Estate, Norfolk unde sunt disponibile în cornete sau pahare și completate cu napolitanele speciale Sandringham inscripționate coroana regală.

O cupă de înghețată regală costă 2,90 lire sterline, dar e mai bine să iei una dublă pentru că prețul este mai avantajos. Costă 4,50 lire sterline și te bucuri și mai mult de desertul regal.

„Tratamentul perfect în această vreme însorită minunată. Făcut cu lapte de la Royal Farms și disponibil la toate punctele noastre de catering”, așa este promovat, dacă mai are nevoie, deliciosul desert rece, pe rețelele sociale.

Regele Charles

Regele Charles. Sursa foto Youtube

Prima înghețată regală

Dovezi istorice despre desertul congelat sau băuturi cu gheață există din mai multe locuri, inclusiv din Grecia antică, Roma sau China din timpul dinastiei Tang.

Primul exemplu confirmat de înghețată în Anglia a fost la Sărbătoarea Sfântului Gheorghe a regelui Carol al II-lea, la Windsor, în mai 1671. Acest dulce regal a fost servit exclusiv la masa regelui, însoțit de un galon de căpșuni roșii și două galoane de căpșuni albe.

Înghețata a fost un mare succes, iar la început era doar desertul celor „cu stare”.

A fost extrem de populară în rândul elitei europene care servea deliciosul desert la cafenelele franțuzești de lux, cum ar fi faimoasa Café Procope, care i-a avut clienți pe Napoleon, Victor Hugo, Benjamin Franklin și Voltaire.

„Înghețata este rafinată. Ce păcat că nu este ilegal”, a spus Voltaire.