Îngerii păzitori ai animalelor fără speranţe

Îngerii păzitori ai animalelor fără speranţe

Animal Planet prezintă astăzi, de la ora 22.00, un documentar despre voluntarii care găsesc adăposturi pentru animalele părăsite.

Documentarul "Caravana ultimei speranţe" este o serie în opt părţi care se concentrează asupra mi si unii câtorva oameni dedicaţi trup şi suflet salvării animalelor de companie.

Miza e mare atât pentru cei doi militanţi, Shelly Bookwalter şi Kyle Peterson, cât şi pentru câinii gata să fie eutanasiaţi, dar pe care cei doi speră să-i poată salva. În fiecare săptămână, ei organizează un grup de voluntari care participă la o campanie mobilă de adopţie, o iniţiativă absolut unică, în speranţa că vor găsi un cămin pentru fiecare dintre câinii fără stăpân.

150 de câini pe săptămână

Ne puteți urmări și pe Google News

În fiecare săptămână, Kyle şi Lucas, un alt membru al echipei, pleacă la drum cu peste 150 de câini, străbătând mii de kilometri pentru a face cunoştinţă cu noile lor familii. Este un ritual epuizant, datorită căruia mai bine de 6.000 animale de companie îşi găsesc un nou cămin în fiecare an.

Shelly este agent imobiliar şi de 16 ani este considerată înger păzitor al animalelor. Colaborează cu adăposturile, şi cei mai mulţi câini au fost salvaţi de la eutanasiere în ultimul moment. Tot timpul, Shelly are în îngrijire în jur de 25 de câini cărora le asigură medicaţia şi tratamentele necesare până când aceştia vor fi plasaţi familiilor adoptive, în fiecare lună cheltuind în jur de 1.000 de dolari.