DETALII despre fostul INFORMATOR "Manole" Isărescu. Vezi ce făcea ŞEFUL BNR înainte de 1990

DETALII despre fostul INFORMATOR "Manole" Isărescu. Vezi ce făcea ŞEFUL BNR înainte de 1990

Trecutul lui Mugur Isărescu începe să fie developat, şeful BNR fiind nu doar informator în cadrul vechiului regim, ci şi ofiţer acoperit! O notă de prezentare întocmită de Securitate în 1979 precizează că Isărescu făcea parte din "Grupul operativ Negoiul".

Mugur Isărescu a lucrat, pînă în 1990, ca cercetător, la Institutul de Economie Mondială (IEM). Pressone a dezvăluit că în cadrul Institutului era formată o reţea DIE, IEM fiind prezentat ca "principala instituţie de acoperire a Centrului de Informaţii Externe".

Mai mult, în cadrul dezvăluirilor este susţinut faptul că doar o structură din IEM se ocupa, ce precădere, de spionaj. „Documentul menţionează că Institutul era folosit în mod legal «pe linia muncii de informaţii externe», în baza articolului 4 din Anexa nr. 3 a Decretului 426/1976, în care se stipula: «În cadrul Institutului de Economie Mondială funcţionează Oficiul pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale (OSDEM), unitate bugetară condusă de un director adjunct». Din documentele aflate în dosarul de obiectiv reiese că Oficiul pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale era folosit pentru acoperirea misiunilor de spionaj, denumirea legendată fiind «Grupul Operativ Negoiul». Legendare înseamnă crearea unui scenariu, a unei situaţii fictive, cu scopul de a conspira misiuni sau persoane care acţionează sub acoperire”, se menţionează în materialul publicat de pressone.ro.

România Liberă a publicat, în completare, un act care conţine adnotarea "Grupul Negoiu". Este vorba despre o "Notă de Prezentare privind Isărescu Constantin-Mugurel, cercetător ştiinţific".

Ne puteți urmări și pe Google News

Menționarea, în același document, atât a numelui legendat al Oficiului pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale din Institutul de Economie Mondială, cât și, în clar, a numelui lui Mugur Isărescu demonstrează fără dubiu că actualul guvernator al Băncii Naționale a României era spion sub acoperire al Securității.