Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație

Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație Sursa foto: Arhiva EVZ

Un expert imobiliar a declarat că inflația va crește și că mulți oameni vor avea de suferit în următorii 5 ani. El le-a oferit și o serie de sfaturi celor care se descurcă greu cu banii.

Inflația îi afectează pe oamenii din toată lumea, iar situația nu se va îmbunătăți. Un expert imobiliar a declarat că mulți oameni nu își vor mai permite să își cumpere o casă, o mașină nouă sau să își ducă copiii la școală.

Inflația îi va afecta pe mulți

„Am observat cum clasa de mijloc deține case cu ipoteci gestionabile, trimite copiii la colegiu cu ajutorul împrumuturilor pentru studenți, are asigurare medicală, face economii pentru pensie și chiar savurează unele luxuri ocazional” a spus Alyssa Huff, expert imobiliar și proprietar al Sell House As. „Creșterea costurilor locuințelor, a taxelor de școlarizare, cheltuielilor de sănătate și inflația ar putea face viața mai dificilă pentru familiile de clasa de mijloc în următorii cinci ani”, a adăugat aceasta.

inflatie

Sursa foto: Freepik

El le-a recomandat oamenilor să se fie atenți la costurile care vor crește și să se pregătească din timp. „Ca cineva care se preocupă profund de bunăstarea financiară, îndemn clasa de mijloc să înceapă să planifice în mod înțelept acum pentru a trece cu bine peste aceste posibile furtuni”, a spus Huff.

Ne puteți urmări și pe Google News

Costurile care vor continua să crească

Expertul a declarat că mulți oameni nu își vor mai permite să meargă în vacanță cu toată familia și că vor fi nevoiți să renunțe. „Aș spune că tradiția călătoriilor în familie extinsă, în special în străinătate, probabil că va deveni ceva ce clasa de mijloc nu își va mai permite în următorii ani”, a declarat David Kemmerer, CEO al CoinLedger.

inflatia, inflatie, inflatie romania

Inflație. Sursa foto: Pixabay

Melanie Musson, expert financiar la Clearsurance, a declarat că cei din clasa de mijloc nu vor putea să-și permită o mașină nouă în viitorul apropiat.„Prețurile autovehiculelor au crescut semnificativ în ultimii patru ani și probabil vor continua să devină mai scumpe”, a spus Musson. „Caracteristicile de siguranță, tehnologia autonomă și bateriile EV contribuie la creșterea prețurilor.”

Și școlile private se scumpesc

Potrivit lui Jake Hill, CEO al DebtHammer, clasa de mijloc nu va putea să își permită taxele școlare private în următorii cinci ani și că va fi nevoită să își trimită copiii la școli de stat. „Taxele de școlarizare au crescut constant de ani de zile și este foarte probabil că vor depăși venitul unei familii de clasă medie în viitorul apropiat.”

Acesta a declarat că mulți nu își vor mai permite să își cumpere o casă și că vor fi nevoiți să stea în chirie sau cu familia.

„Sincer, cu modul în care evoluează lucrurile, o ipotecă sau achiziționarea unei case ar putea deveni ceva ce clasa de mijloc nu va putea să își permită în cinci ani”, a spus Carter Seuthe, CEO al Credit Summit.„Pot vedea deținerea unei case devenind ceva din ce în ce mai inaccesibil pentru cetățeanul de rând din clasa de mijloc.”

Și costurile de sănătate vor crește, iar clasa de mijloc își va permite cu greu să plătească îngrijirile medicale. „Aceste cheltuieli au crescut constant, depășind ratele generale de inflație de ani de zile, și nu există niciun semn că acest trend se va inversa”, a spus Mike Kojonen, consultant financiar și proprietar al Principal Preservation Services, potrivit Ziare.com.