Evenimentul Zilei > Actualitate > INFECȚIE în SUA. Un VIRUS înrudit cu cel responsabil pentru MOARTEA a MILIOANE de oameni a fost DESCOPERIT în Texas
INFECȚIE în SUA. Un VIRUS înrudit cu cel responsabil pentru MOARTEA a MILIOANE de oameni a fost DESCOPERIT în Texas

INFECȚIE în SUA. Un VIRUS înrudit cu cel responsabil pentru MOARTEA a MILIOANE de oameni a fost DESCOPERIT în Texas

Un virus înrudit cu infama variolă, infecția responsabilă pentru moartea a 300-500 de milioane de oameni, a fost descoperit de o echipă de cercetători din SUA în organismul unor rozătoare din statul Texas.

 

 

Noul tip de poxvirus, care își ia denumirea de la „smallpox” (variolă), este un microorganism nemaiîntâlnit până acum. Cercetătorii care au efectuat studiul l-au numit Brazospox virus, din cauză că a fost descoperit într-o zonă adiacentă râului Brazos din SUA, conform Live Science.

Oamenii de știință au descoperit acest virus într-o specie de șoareci din zona central-estică a Texasului. Analiza genetică efectuată a arătat înrudirea acestuia cu infama variolă.

Microorganismul este diferit de orice alt virus încadrat în această familie și este nevoie de analize substanțiale pentru a determina dacă poate fi transmis și către oameni, spun autorii studiului, care accentuează faptul că nu există niciun motiv de panică.

„Acesta este doar un alt exemplu de virus cu potențial de apariție în sălbăticie și despre abilitatea căruia de a fi transmis la oameni nu se știe nimic. La fel, impactul asupra corpului uman este necunoscut”, avertizează, totuși, autorii studiului publicat într-un jurnal specializat pe astfel de microorganisme infecțioase.

Deși variola a fost declarată ca fiind extinsă în anii 1980, virusurile din această familie continuă să amenințe sănătatea oamenilor. Un microorganism similar, observat pentru întâia oară în cazul unor maimuțe, a început să infecteze din ce în ce mai mulți oameni, în Africa, începând cu 1980.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.