Evenimentul este organizat în contextul în care președintele țării a promis să fie un exemplu de transparență și integritate, mai ales din punct de vedere financiar. Ba chiar a și semnat o Declarație de integritate la ultima dezbatere publică. „Independența instituției prezidențiale este un factor esențial al democrației, iar faptul că Dodon are cheltuieli substanțiale care nu corespund veniturilor sale ridică noi suspiciuni precum că noul președinte lucrează doar pentru interesele sale și nu pentru beneficiul cetățenilor. Astfel, întrebarea noastră legitimă este de unde provin banii lui Igor Dodon și care sunt cheltuielile acestuia. Un calcul elementar arată că familia Dodon va avea cheltuieli de minimum 352 685 de lei în 2017, cu 134 000 de lei mai mult decât venitul lui Igor Dodon din 2015 și cu 43 685 mai mult decât venitul total al familiei Dodon”, menționează tinerii în descrierea evenimentului.

Echipa PAS Youth are certitudinea că e mai bine ca președintele să fie ajutat de către cetățeni decât de corupți și invită toți doritorii să aducă în dar președintelui produsul preferat al acestuia – Tăieței (Macaroane).

Considerăm că un președinte ales de popor este obligat să acționeze doar în interesul cetățeanului și să fie un model de integritate, onestitate și profesionalism. În acest sens, îi cerem lui Igor Dodon să declare public cheltuielile sale lunare și veniturile. Iar dacă are nevoie de sprijin financiar, să-l ceară de la noi, de la cetățeni”, susțin organizatorii.

Flashmobul va avea loc la Reședința de Stat (N. Iorga), joi, 12 ianuarie, la ora 14:00, titrează diez.md.