Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter. Unde s-a resimțit seismul
Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter. Unde s-a resimțit seismul

Cutremur de 6,2 grade pe scara Richter. Unde s-a resimțit seismul

Miercuri, un cutremur de 6,2 pe scara Richter s-a produs la sud-vest de insula Sumatra din Indonezia, anunță Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Un cutremur de 6,2 pe scara Richter s-a produs, miercuri, la sud-vest de insula Sumatra, Indonezia. Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, potrivit EMSC.

Ageția EFE anunță că autoritățile nu au raportat victime imediate şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Potrivit datelor oferite de către Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS), epicentrul seismului a fost la 217 kilometri sud-vest de provincia Bengkulu din Sumatra.

Al doilea cutremur major produs în Indonezia, în acest an

Pe data de 15 ianuarie, un cutremur de 6,2 pe scara Richter s-a produs în Indonezia. În urma seismului, aproape 40 de persoane și-au pierdut viața.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri. La ora locală 02:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

Echipele de salvatori au căutat printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori, scria AFP.

„Potrivit celor mai recente informaţii, sunt 26 de morţi, toţi în oraşul Mamuju. Bilanţul ar putea creşte, multe cadavre sunt îngropate sub dărâmături”, a spus la momentul respectiv Ali Rahman, şeful agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor.

La Mamuju, oraşul cel mai afectat din regiune, salvatorii căutau mai mulţi de zece pacienţi şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi după prăbuşirea clădirii unui spital.

„Spitalul este distrus. S-a prăbuşit. Sunt pacienţi şi angajaţi ai spitalului prinşi sub dărâmături, iar noi încercăm să-i evacuăm”, a spus Arianto, un responsabil al operaţiunilor de salvate din Mamuju.

 CITEȘTE ȘI Armata Germaniei, într-o stare deplorabilă. Raport exploziv prezentat în Bundestag

CITEȘTE ȘI Marea Britanie face pași spre un nou lockdown? Închisoare și amenzi fabuloase pentru încălcarea restricțiilor

 CITEȘTE ȘI EVZ TV. Păcăliciul zilei. Diana Șoșoacă face din AUR o adunătură de păcălici

Sursa: Agerpres