Evenimentul Zilei > EVZ Special > Imagini apocaliptice. Un sat din Indonezia indundat de un râu roșu ca sângele
Imagini apocaliptice. Un sat din Indonezia indundat de un râu roșu ca sângele

Imagini apocaliptice. Un sat din Indonezia indundat de un râu roșu ca sângele

Imagini apocaliptice. Un sat din Indonezia indundat de un râu roșu ca sângele

Un râu de culoarea roșie ca sângele, a inundat sâmbătă un sat din indonezia, Jenggot după ce o fabrică de ţesături din apropiere a fost afectată de inundații. Evenimentul a provocat frenezie în media sociale, relatează Reuters, conform Agerpres.

Mii de utilizatori de Twitter au distribuit fotografii şi înregistrări video realizate în satul situat în sudul oraşul Pekalongan din provincia Central Java, Indonezia, inundat de apă de culoare roşie care, după relatările unor internauţi, semăna cu sângele.

″Îmi este atât de teamă dacă această fotografie ajunge pe mâinile rău intenţionate ale celor care împrăştie informaţii false”, a declarat un utilizator de Twitter pe nume Ayah E Arek-Arek, dând ca exemplu eventualitatea apariţiei unor “povestiri fabricate pentru a răspândi teama despre semne că este sfârşitul lumii, ploaie cu sânge şi altele”.

Pekalongan este un oraş cunoscut pentru fabricarea ţesăturilor printr-o metodă tradiţională indoneziană (batik), ce implică ceara utilizată pentru a oferi rezistenţă materialelor decorate cu modele şi desene cu ajutorul culorilor naturale.

Nu este un fenomen neobișnuit

Nu este neobişnuit ca râurile din zona Pekalongan să capete diverse culori. O apă în nuanţă verde aprins a inundat un alt sat, situat la nord de acest oraş, în timpul unei inundaţii de luna trecută.

“Uneori sunt şi bălţi purpurii pe drum”, a scris utilizatorul de Twitter Area Julid, care a adăugat că este din zonă.

Directorul agenţiei pentru situaţii de urgenţă din Pekalongan, Dimas Arga Yudha, a confirmat că fotografiile vehiculate sunt reale.

“Potopul roşu se datorează colorantului batik, care a fost luat de inundaţie. O să dispară când se va amesteca cu ploaia, după un timp”, a precizat el.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: