Evenimentul Zilei > Monden > Indignare în Rusia după victoria la Eurovision a „femeii cu barbă” Conchita Wurst
Indignare în Rusia după victoria la Eurovision a „femeii cu barbă” Conchita Wurst

Indignare în Rusia după victoria la Eurovision a „femeii cu barbă” Conchita Wurst

Victoria la Copenhaga a "femeii cu barbă" Conchita Wurst, la concursul Eurovision, a provocat duminică un val de reacţii negative din partea politicienilor şi a vedetelor din Rusia, informează AFP.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe Twitter că rezultatul de la Eurovision 'a oferit o vedere de ansamblu susţinătorilor integrării europene în legătură cu ceea ce-i aşteaptă după intrarea în Europa, adică o femeie cu barbă'.

'Indignarea noastră nu are limite. Acesta este sfârşitul Europei. Ea a înnebunit. Nu mai sunt femei şi bărbaţi, ci în schimb un 'ăsta'', a afirmat politicianul naţionalist Vladimir Jirinovski pentru televiziunea Rossia-1.

'În urmă cu cincizeci de ani, armata sovietică a ocupat Austria. Eliberarea sa a fost o greşeală. Ar fi trebuit să rămână acolo', a adăugat preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Rusia, cunoscut pentru declaraţiile sale excesive.

Cântăreţul de muzică rap Timati a scris pe contul său Instagram că victoria transsexualului Conchita Wurst este rezultatul unei 'boli mintale a societăţii contemporane'. 'Nu mi-ar plăcea să-i explic într-o zi copilului meu de ce doi bărbaţi se sărută sau de ce se plimbă pe stradă o femeie cu barbă vopsită, şi că acest lucru se presupune a fi ceva normal', a adăugat el.

Rusia a adoptat anul trecut o lege care pedepseşte propaganda homosexuală în rândul minorilor cu amenzi şi pedepse cu închisoarea, un text care a provocat numeroase critici, în special în Occident, considerându-se că prin prevederile acestuia se încalcă 'drepturile omului'.