Evenimentul Zilei > International > India, pe fața nevăzută a Lunii! Începe în câteva ore. Video în articol
India, pe fața nevăzută a Lunii! Începe în câteva ore. Video în articol

India, pe fața nevăzută a Lunii! Începe în câteva ore. Video în articol

Proiectul ambiţios este considerat cel mai complex din istoria programului spațial al națiunii şi ar putea conduce la descoperiri inovatoare. Chandrayaan 2 este programat pentru  02:51 ora locală, 15 iulie. 
Chandrayaan2 va decola de la Sriharikota. Locaţia este situată pe coasta Golfului Bengal la 80 de kilometri nord de Chennai, folosind cea mai puternică rachetă din India – GSLV Mk.3. Lansarea este programată pentru 02:51 ora locală pe 15 iulie. Dacă misiunea merge așa cum a fost planificată  Chandrayaan 2 va atinge  suprafața Lunii pe 6 septembrie.
Proiectul ambițios, pe care șeful ISRO Kailasavadivoo Sivan l-a numit „cel mai complex întreprins vreodată”, presupune: spectrometre, radare, senzori de plasmă și camere de luat vederi, dintre care unele pot analiza suprafața Lunii la un nivel complex.
Intrarea în club a Indiei
Dacă Chandrayaan 2 reușește să găsească apă pe Lună, ar fi cu adevărat  marea descoperire. Deși NASA crede că ar putea exista mai mult de 300 de milioane de tone de gheață pe satelitul Pământului, totuşi,  nu s-a putut demonstra încă.
Chiar dacă nu va exista vreo descoperire revoluționară, New Delhi va avea cu ce să se laude. Misiunea indiană dorește atingerea  unei regiuni  neexplorată a Lunii, mai aproape de polul lunar de sud.
„Nu este doar o misiune de lansare. Vom ateriza exact într-un loc în care nimeni nu a ajuns vreodată „, a spus Sivan, potrivit RT.
Între timp, Rusia și-a anunțat planurile de a crea o bază permanentă pe Lună până în anii 2030. În martie, vicepreședintele SUA, Mike Pence, a ridicat, de asemenea , ideea unei baze permanente a SUA pe satelitul Pământului în deceniile următoare, deși el nu a dat o dată clară. El a vorbit despre „întoarcerea” astronauților americani pe suprafața Lunii până în 2024.  Video de prezentare: AICI
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.