.
Bărbații, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, au fost arestați în districtul Burhanpur din centrul statului Madhya Pradesh, după ce localnicii s-au plâns că aceștia ar fi scandat sloganuri pro-Pakistan și au aprins petarde după meciul încheiat duminică seara.
„Au fost tensiuni în satul Mohad, după ce bărbații au scandat sloganuri în favoarea Pakistanului, distribuind dulciuri și dând foc la petarde în locuri publice“, a declarat șeful poliției districtuale, SS Parihar, marți.
„Am arestat bărbații luni seara, în urma unei investigații. Au avut intenția de a provoca oamenii și de a le tulbura pacea. Această activitate a fost împotriva poporului“, a mai spus el.
Oamenii au fost arestați pentru răzvrătire și conspirație criminală, conform Codului Penal Indian. Au fost duși în fața unei instanțe locale, care le-a respins cererile de eliberare pe cauțiune și i-a trimis la închisoare, în așteptarea procesului.
Pedeapsa maximă pentru răzvrătire în India este închisoarea pe viață. Experții juridici spun că această lege se află printre legile cel mai greșit folosite din țară.
Vecini în Asia de Sud, India și Pakistan au un întreg istoric de relații ostile – precum și o rivalitate celebră pe terenul de cricket.
Milioane de fani ai jocului de cricket din ambele țări urmăresc cu aviditate ciocnirile de pe teren, care se transformă, adesea, în meciuri foarte contestate.
Duminică, Pakistanul a învins India, ridicând titlul Trofeul Campionilor la Londra, iar fanilor indieni le-a fost frântă inima.(The Times of India)