Evenimentul Zilei > International > India, LOVITĂ de o NOUĂ TRAGEDIE. 27 de COPII și 3 ADULȚI, MORȚI într-un accident ÎNGROZITOR – IMAGINI ȘOCANTE
India, LOVITĂ de o NOUĂ TRAGEDIE. 27 de COPII și 3 ADULȚI, MORȚI într-un accident ÎNGROZITOR – IMAGINI ȘOCANTE

India, LOVITĂ de o NOUĂ TRAGEDIE. 27 de COPII și 3 ADULȚI, MORȚI într-un accident ÎNGROZITOR – IMAGINI ȘOCANTE

Cel puțin 30 de persoane, din care 27 de copii și trei adulți, au murit în India după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie adâncă la poalele Munţilor Himalaya, în statul Himachal Pradesh.

„Autobuzul a alunecat într-un defileu adânc de 60 de metri, antrenând moartea 27 de elevi, a doi profesori şi a şoferului", a declarat poliţia locală care urmează „să ancheteze asupra cauzelor accidentului”. 

Autobuzul transporta elevii la casele lor în această regiune muntoasă a alunecat în prăpastie în apropiere de Nurpur, la circa 325 de kilometri de Shimla, capitala statului, scrie Agerpres. 

Majoritatea copiilor aflaţi la bordul autobuzului, care aparţinea unei şcoli, aveau între 10 şi 12 ani. Doisprezece dintre ei au fost spitalizaţi de urgenţă, cei mai mulţi în stare critică, a adăugat un poliţist local, Santosh Patial

Imagini ale accidentului arată autobuzul galben distrus complet şi copii răniţi sau plini de sânge transportaţi pe targă sau în braţe de persoanele adunate în număr mare la locul accidentului. Guvernul statului Himachal Pradesh a decis să acorde 500.000 de rupii (7.700 de dolari) compensaţie familiilor victimelor. 

„Rugăciunile şi solidaritatea mea sunt alături de cei care şi-au pierdut rude în acest accident”, a scris pe Twitter premierul indian, Narendra Modi. 

Drumurile din India sunt printre cele mai periculoase din lume, cu peste 150.000 de vieţi omeneşti pierdute anual, din deteriorării lor, imprudenţei la volan şi proastei întreţineri a autovehiculelor.