Evenimentul Zilei > International > India: 25 de polițisti au fost uciși și alți 7 au fost răniți în urma unui atac al gherilei comuniste
India: 25 de polițisti au fost uciși și alți 7 au fost răniți în urma unui atac al gherilei comuniste

India: 25 de polițisti au fost uciși și alți 7 au fost răniți în urma unui atac al gherilei comuniste

India: o patrulă a poliției indiene aflată în misiune într-o zonă îndepărtată din centrul Indiei a fost atacată luni de către rebeli maoiști.

India; Cel puțin 25 de polițisti au fost uciși și alți sapte au fost răniți în urma acestui atac, care este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra forțelor armate indiene desfășurate în zonă din ultimii ani, informează cotidianul indian „The Times of India”.

Au fost 300 de maoiști, toți îmbrăcați în negru. Unii dintre ei aveau asupra lor lansatoare de rachete", a declarat unul dintre polițiștii răniți. Un alt polițist a declarat că rebelii maoiști au folosit  arme automate AK-47, de proveniență britanică SLR, cât și alte tipuri de arme automate.

Cei doi răniți care făceau parte dintr-un detașament format din 99 de membri ai poliției indiene, ce efectuau o misiune de protecție a muncitorilor care construiesc un drum în statul indian Chhattisgarh din centrul Indiei, sunt tratați  acum într-un un spital din Raipur, capitala acestui stat indian.

Membrii forțelor de securitate, care fac parte din „Central Reserve Police Force”, un detașament al poliției indiene ce are ca sarcină lupta antitero și asigurarea liniștii publice, supravegheau construcția unui nou drum într-o zonă împădurită din statul Chhattisgarh. Rebelii maoiști din această  regiune, cunoscuți sub numele de naxaliți, atacă cu precădere proiectele de infrastructură rutieră dezvoltate de guvernul indian în zonă, deoarece acestea îmbunătățesc accesul forțelor guvernamentale în zonele izolate și cu teren accidentat în care rebelii se adăpostesc.

Termenul „naxaliți” se referă la extremiștii de stînga care s-au alăturat grupurilor de gherilă comuniste din India. Inițial, mișcarea rebelă Naxalită a pornit în statul Bengal de Vest din nord-estul  Indiei, dar cu timpul s-a răspândit în zonele rurale din statele Chhattisgarh, Odisha, Andhra Pradesh și Telangana, state aflate in centrul Indiei.

Naxaliții poartă de 50 de ani un război de gherilă, având ca scop răsturnarea guvernul indian și instaurarea unei guvernări comuniste. 

Din aprilie 2010, aproape 200 de membri ai forțelor indiene de securitate au fost uciși de către rebelii maoiști în statul Chhattisgarh.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News