Eugen Teodorovici a anunţat, în cursul zilei de marţi, că se vor purta discuţii cu privire la eventualele scăderi ale ale indemnizațiilor pentru creșterea copilului, din cauza transferului contribuțiilor.

„Se discută ca eventuale astfel de situaţii să fie acoperite legal, apoi şi material. Nu spun care ar fi soluţia. Ideea e să identificăm astfel de posibile situaţii, după care să vedem care e cea mai bună abordare astfel încât oamenii să nu piardă”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Indemnizaţia aferentă concediului medical pre şi post natal scade sau ar putea să scadă din următoarele considerente: în primul rând cota de contribuţie de asigurări sociale în cuantum de 10,5% până în decembrie anul trecut, din ianuarie 2018 a crescut la 25%. Deci este un procent mai mare care se datorează. Acesta ca urmare a transferului contribuţiei de asigurări sociale de la angajator la angajat”, a declarat Claudia Sofianu, șeful departamentului de impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România, potrivit Libertatea.

Pe lângă acest aspect, şi baza de calcul la care se aplică această cotă de contribuţie este crescută pentru că salariul mediu brut pe economie a crescut până la 4.162 de lei de la 3.131 lei, mai scrie sursa citată.