Evenimentul Zilei > Social > inCREDibil, un spectacol care analizează fericirea, la TNTm
inCREDibil, un spectacol care analizează fericirea, la TNTm

inCREDibil, un spectacol care analizează fericirea, la TNTm

Teatrul Național din Timișoara (TNTm) prezintă joi, 25 aprilie, de la ora 19, o reprezentație cu public a spectacolului inCREDibil de Mihaela Michailov, Peca Ștefan, Leta Popescu și Elise Wilk.

Spectacolul  analizează fericirea din perspectiva unei lumi descompuse în multe compromisuri individuale. ”inCREDibil, prin poveștile sale, fixează în timp și spațiu 11 variațiuni pe tema împlinirii și a ratării individuale și colective,  și propune un moment de reflecție asupra responsabilității  în evoluția – sau involuția – lumii în care trăim. Personajele din această comedie amară caută să-și crească nivelul de fericire în cel mai la îndemână mod, respectiv  mint și se mint încontinuu, căci minciuna este un drog inedit, contemporan. Fericirea este stricată de duplicitate, această rețetă sigură a eșecului: la scară mică, minciuna scurtcircuitează legăturile dintre oameni, dar la  la scară mare, sufocă societatea”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului timișorean.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Alina Ilea, Irene Flamann Catalina, Mirela Puia, Bogdan Spridion, Paula Maria Frunzetti, Romeo Ioan, Ana Maria Pandele Andone, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky. Spațiul vizual este construit de scenografa Oana Micu și de light designerul Lucian Moga.

Următorul spectacol va avea loc vineri, 3 mai, fiind urmat de o a doua reprezentație sâmbătă, 4 mai, de la aceeași oră și în aceeași locație.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.