Întâmplarea a avut loc joi, 9 ianuarie, când un tânăr în vârstă de 26 de ani din Frătăuţii Vechi a mers la un bar. La masa la care s-a aşezat mai erau alte 11 persoane. Bărbatul și-a dat geaca jos şi a pus-o pe spătarul scaunului. A foswt de ajuns un singur moment de neatenție ca portofelul să „zboare” din buzunar.

Pe lângă acte și bani, în portofelul tânărului exista şi un bilet la pariuri sportive, care s-a dovedit, de altfel, câştigător. Era vorba mai exact despre un bilet cu un meci de la Campionatul European de Handbal masculin şi două meciuri de fotbal.

Bărbatul căruia i-a fost furat portofelul a aşteptat până în ziua următoare, crezând că a fost o glumă, iar cel care i-a sustras portofelul urmează să îl returneze. Având în vedere faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, păgubitul a reclamat furtul.

Poliţiştii s-au gândit că e posibil ca hoţul să meargă la sediul casei de pariuri şi să revendice premiul. Intuiţia acestora a dat și rezultate. Suma de 666 de lei a fost ridicată de un localnic.

Hoțul era Ionel Marin Istrătoaie, un băiat de doar 18 ani, care pus în faţa probelor a recunoscut totul. Acesta a explicat oamenilor legii că a aruncat portofelul cu acte, mai exact într-un şanţ aflat la circa 500 de metri de barul de unde a comis furtul.
Tânărul în vârstă de 18 ani este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de „furt”, informează Monitorul de Suceava.