Evenimentul Zilei > International > Incredibil. Recompensă pentru cel care eliberează crocodilul înțepenit în cauciuc
Incredibil. Recompensă pentru cel care eliberează crocodilul înțepenit în cauciuc

Incredibil. Recompensă pentru cel care eliberează crocodilul înțepenit în cauciuc

Autoritățile locale dintr-o provincie din Indonezia oferă o recompensă celui care va reuși să scoată un cauciuc din jurul gâtului unui crocodil imens, cauciuc care i-a rămas înțepenit în urmă cu mulți ani de zile.

Reptila lungă de 4 metri are cauciucul în jurul gâtului cel puțin din anul 2016, când a fost văzută în râul Palu, din provincia Central Sulawesi. Conform agenției de presă Antara, crocodilul a reușit să supraviețuiască cutremurului și tsunami-ului care au lovit regiunea în 2018, însă anvelopa a rămas, în continuare, în jurul gâtului său.

„O recompensă va fi acordată oricui poate elibera reptila neajutorată”, a spus Hasmuni Hasmar, de la Biroul pentru conservarea resurselor naturale din Central Sulawesi, pentru Antara.

Autoritățile din centrul Sulawesi au lansat un concurs pentru a elibera reptila din strânsoarea cauciucului, de teamă că s-ar putea strangula, până la urmă.

Au existat câteva tentative de a elibera reptila de cauciuc. În 2018, un cunoscut activist de mediu și expert în animale, Muhammad Panji, a încercat să scoată anvelopa, iar ulterior autoritățile locale au încercat să atragă reptila cu carne, dar ambele tentative au eșuat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.