Evenimentul Zilei > International > INCREDIBIL! O rețea de TRAFIC DE MINORI a fost destructurată. O mamă a vrut să-și VÂNDĂ BEBELUȘUL pe INSTAGRAM
INCREDIBIL! O rețea de TRAFIC DE MINORI a fost destructurată. O mamă a vrut să-și VÂNDĂ BEBELUȘUL pe INSTAGRAM

INCREDIBIL! O rețea de TRAFIC DE MINORI a fost destructurată. O mamă a vrut să-și VÂNDĂ BEBELUȘUL pe INSTAGRAM

Autoritățile din Indonezia au reușit să destructureze o rețea de trafic de minori. Infractorii foloseau rețeaua de socializare Instagram unde făceau „tranzacțiile” online. Patru persoane au dost arestate. O mamă de 22 de ani voia să-și vândă copilul de doar 11 luni unui cumpărător din Bali.

Se presupune că bebelușul ar fi urmat să fie vândut pentru suma de aproximativ 1.000 de dolari.

Cei peste un miliard de utilizatori ai aplicaţiei pentru fotografii Instagram vor putea acum să evalueze autenticitatea conturilor acesteia, la câteva săptămâni după ce Facebook a aplicat măsuri similare, într-o încercare de a elimina conturile false de pe reţeaua de socializare, potrivit www.cancan.ro

Instagram a anunţat marţi că va lansa funcţia “About This Account” (Despre acest cont), care va permite utilizatorilor să verifice publicitatea de pe contul respectiv, ţara de unde provine, modificările din ultimul al ale numelui de utilizator, precum şi alte detalii.

”Protejarea reţelei noastre de persoanele cu intenţii rele este incredibil de importantă…asta înseamnă că trebuie să încercăm să ne asigurăm că persoanele pe care le urmăriţi şi conturile cu care interacţionaţi sunt ceea ce afirmă că sunt şi să oprim jucătorii răuvoitori înainte ca aceştia să facă rău”, a spus co-fondatorul Instagram, director de tehnologie, Mike Krieger.