Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Incredibil! Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană!
Incredibil! Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană!

Incredibil! Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană!

Incredibil! Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană! Amețită de Covid, dar și de tombola vaccinului minune, România e năucă. Pare un boxer care stă să se prăbușească după multe knockouturi.

Incredibil! Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană! – editorial de Florian Bichir. Slavă Domnului că ne iubește cineva acolo sus! De fapt nici nu știu dacă ne iubește sau ne ignoră pur și simplu.

Încep să cred în teribila frază a lui PP Carp, care pe patul de moarte a văzut realizată Marea Unire și a spus:

„România are atât de mult noroc încît nu are nevoie de politicieni. Se poate guverna singură”

Uite așa, peticiți în fund, după cum zice maestrul Cristoiu, Dumnezeu ne-a mai zîmbit odată. Comisia Europeană a refuzat toate propunerile din Inițiativa cetățenească privind minoritățile, sprijinită de Viktor Orban și respinsă de România.

Nu are rost să intrăm în multe hachițe diplomatice. Pe românește, Ungaria s-a gândit să ceară – printr-o inițiativă chipurile cetățenească Minority SafePack – mai multe drepturi pentru minorități.

Jalba maghiarilor, că deh doar ei sunt minoritari în Europa, cuprindea 9 măsuri în domenii ca învăţământ, cultură, drepturi lingvistice, politica regională, reprezentarea europeană a minorităţilor, reglementarea nediscriminării, a mediei publice şi în domeniul sprijinului acordat organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Minority SafePack, respins

Am fost și eu de nenumărate ori la Bruxelles, ca să pricep mecanismul forurilor europene. Sunt de acord că mulți „bruxellezi” sunt tămâie, „lemn Tănase” la ce înseamnă istorie, spiritualitate și alte chestiuni de acest gen. Dar nu sunt proști deloc, iar în materie de legislație sunt mai tipicari decât nemții.

Cu părere de rău pentru regimul lui Viktor Orban și altor agitați, care nu fac deloc cinste mândrei și demnei națiuni maghiare, Comisia Europeană a respins toate solicitările organizatorilor inițiativei, sprijinită activ de Viktor Orban.

Comisia a demonstrat că nu are competențe în domeniul drepturilor minorităților (politici ce aparțin exclusiv statelor membre), și că a demarat deja inițiative care sprijină diversitatea culturală în UE.

Din nefericire, UDMR-ul nu ezitat să se facă încă odată de râs, anunțând printr-un comunicat de presă că „Prin decizia sa, Comisia a dat spatele minorităților indigene, cetățenilor semnatari, Parlamentului European, care a adoptat o decizie în favoarea unei mari majorități și mai multor guverne și regiuni naționale de sprijin”.

Rog să fiu iertat pentru eventualele greșeli de traducere. Cum UDMR nu a binevoit să traducă în română comunicatul, deși pe celelalte favorabile a reușit să le buchisească în „limba valahă”, am apelat la nemuritorul google translate!

Maghiarii sunt persecutați de Uniunea Europeană! Incredibil!

Dacă nu ar fi trist că unii extremiști maghiari trăiesc în alt secol chiar ar fi de râs. Cu lacrimi!

Ungurii au ajuns să fie persecutați de Europa!!! Incredibil!

Trebuie să primească titlul de cea mai defavorizată națiune de pe bătrânul continent! Pentru istorie este demn de precizat că reprezentanții PMP (Traian Băsescu și Eugen Tomac) au votat în Parlamentul European, în urmă cu o lună, împotriva inițiativei cetățenești “Minority Safepack”.

Deși Tomac a explicat că „minoritățile naționale sunt o bogăție pentru fiecare țară și că este dreptul fiecărui popor să aibă șansa de a-și conserva identitatea culturală și lingvistică, fără a încălca, însă, ordinea constituțională și legislația europeană existentă în materie de drepturi și libertăți pentru minoritățile naționale” au fost înjurați ca la ușa  cortului.

Asta e! Extremiștii maghiari i-au n-au avut noroc. De fapt nu vor avea niciodată! Cred că și ei s-au convins! Ambiția asta bolnăvicioasă nu le mai poate ține nici drept scuză! Devin penibili!