Evenimentul ZileiInternationalCel mai vehement critic al Guvernului Orbán se întoarce la Departamentul de Stat al SUA

Cel mai vehement critic al Guvernului Orbán se întoarce la Departamentul de Stat al SUA

Cel mai vehement critic al Guvernului Orbán se întoarce la Departamentul de Stat al SUA
Cel mai vehement critic al Guvernului Orbán se întoarce la Departamentul de Stat al SUA. Amintiri neplăcute pentru Péter Szijjártó.

NÉPSZAVA: Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, ar putea avea amitiri destul de neplăcute despre perioada în care Victoria Nuland a ocupat diferite funcții

„Odată cu învestirea în funcție a președintelui american ales, Joe Biden, mulți diplomați veterani ai administrației Obama se vor întoarce la Departamentul de Stat al SUA”, potrivit anunțului făcut de Joe Biden, citat de Agenția  ungară de Presă MTI.

Potrivit MTI, al doilea om al Departamentului de Stat, condus de Antony Blinken, va fi Wendy Sherman, care va ocupa funcția de secretar adjunct de Stat. Wendy Sherman a avut un rol major în cadrul negocierilor purtate cu Iranul privind acordul nuclear, în 2015.

Joe Biden a numit-o și pe Victoria Nuland în funcția de subsecretar de stat pentru afaceri politice, care a lucrat în administrația Obama ca secretar adjunct de stat pentru Europa și Eurasia, iar anterior, în timpul administrației Bush, a fost reprezentant permanent al Statelor Unite la NATO.

”Numirea lui Nuland anticipează faptul că Guvernul Orbán se poate aștepta din nou la critici din partea Washingtonului. Potrivit ministrului de externe, Péter Szijjártó, discuțiile cu Nuland s-au desfășurat de multe ori într-o atmosferă deloc agreabilă, au fost și situații în care au țipat unul la altul”, a adăugat ziarul ungar ”Népszava”.

Sursa

Traducerea: Rozália Gănciulescu, RADOR


Accesează: