Este vorba de o întrecere între melci, programată pentru sâmbătă de un bar britanic. Acest concurs era organizat în scop caritabil, dar din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute, melcii au intrat în hibernare, informează Reuters, preluată de Agerpres

„Valul de frig a provocat o problemă medicală melcilor din competiţie – se cheamă hibernare”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii Dartmoor Union Inn din sud-vestul Angliei. 

Temperaturile în cea mai mare parte a Europei se situează sub valorile normale pentru această perioadă a anului, iar serviciul meteorologic britanic a emis avertizări de vânt rece şi zăpadă care ar putea perturba transportul şi izola comunităţile rurale în timpul weekendului. 

Autorităţile britanice din domeniul sănătăţii publice au declarat vineri că valul prelungit de frig ar putea pune în pericol persoanele în vârstă şi copiii care locuiesc în case neîncălzite. 

Reprezentanţii Dartmoor Union Inn au spus că intenţionează să reprogrameze cursa, botezată ''Primul derby internaţional de melci'' şi organizată în sprijinul serviciului local de ambulanţă aeriană, după ce vremea se mai încălzeşte.