O instanţă din Philadelphia a condamnat firma Johnson&Johnson să plătească 8 miliarde de dolari daune unui bărbat care a folosit medicamentul antipsihotic Risperdal de când era copil, fără să semnaleze că acesta putea cauza mărirea sânilor la bărbaţi.

Firma şi sucursala sa Janssen Pharmaceutics au fost târâte în tribunal de către Nicholas Murray, un pacient care s-a plâns de această suferinţă umilitoare după ce i-a fost prescris Risperdal, produs utilizat pentru tratamentul schizofreniei şi a deranjamentelor bipolare. Suma a fost definită de Johnson&Johnson „disproporţionată” faţă de despăgubirea iniţială fixată la 680.000 de dolari

„Societatea este încrezătoare că hotărârea va fi modificată”, a afirmat producătorul într-o declaraţie publică pe propriul site, considerând verdictul ca „excesiv şi nejustificat” şi arătând că n-a putut avea o apărare semnificativa din pricina hotărârii instanţei de a respinge unele probe cheie.

Risperdal, aprobat pentru tratamentul adulţilor de către Food and Drug Administration în 1993, a realizat vânzări de circa 737 milioane de dolari în 2018, faţă de vânzările totale ale firmei de 81,6 miliarde de dolari, în creştere cu 6,7% faţă de anul precedent. Deci banii, după motivare, se pot plăti relaxat, titrează the sun.