Evenimentul Zilei > Actualitate > Inconștiență dusă la extrem. Depistată cu Covid-19, o femeie a fugit din spital și a…
Inconștiență dusă la extrem. Depistată cu Covid-19, o femeie a fugit din spital și a…

Inconștiență dusă la extrem. Depistată cu Covid-19, o femeie a fugit din spital și a…

După ce a fost testată pozitiv pentru Covid-19, o angajată a unui spital din Vaslui a fugit la Biserică să se roage, dar gestul făcut acolo întrece orice imaginație.

O infirmieră ce a fost depistată ca fiind infectată cu noul Coronavirus, a fost internată la un spital din Vaslui, din care a și reușit să fugă după 10 zile.

Motivul pentru care a ales să riște sănătatea altora a uimit întreaga țară.

Femeia în vârstă de 48 de ani lucrează la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui și fusese internată în urmă cu zece zile la Spitalul din Bârlad. De asemenea, aceasta era diagnosticată cu o formă ușoară a bolii.

Duminică, infirmiera s-a decis să meargă la biserica din curtea spitalului să se roage. Până au ajuns cadrele medicale la ea, aceasta sărutase deja toate icoanele.

„Nu se face aşa ceva, oricât de credincios eşti! Infecţia se răspândeşte foarte repede, nu trebuia să meargă la Biserică. Noi nu putem încuia pacienţii, dar aceştia trebuie să fie conştineţi că nu au voie în comunitate, dacă nu sunt complet vindecaţi! Chiar dacă avea mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiţi să anunţăm şi poliţia”, a spus Daniela Borş, managerul spitalului din Bârlad, citat de Vremea Nouă.

„Am fost sesizaţi prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad, cu privire la faptul că, o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.