Evenimentul Zilei > Justitie > Încolțit de polițiști, interlopul Hladii. s-a aruncat de la etajul patru
Încolțit de polițiști, interlopul Hladii. s-a aruncat de la etajul patru

Încolțit de polițiști, interlopul Hladii. s-a aruncat de la etajul patru

În ultima vreme, cazurile de crimă în care au fost folosite arme de foc se înmulțesc alarmant. Episodul de la Oradea este ultimul din acest lanț de crime

Cazul ucigașului din Oradea, care și-a executat fosta iubită cu sânge rece, a fost tratat cu maximă seriozitate de către polițiști. Inspectoratul General al Poliției a trimis la Oradea o echipă complexă ce criminaliști și judiciariști care au coordonat ancheta. Adrian Hladii avea 38 de ani și trăia în Italia, alături de soția oficială. Când a auzit că iubita din România vrea să îl păsăsească, și-a procurat un pistol de 9 mm, cel mai probabil un Beretta fără serie, ca să nu poate fi identificat, și a venit în România.

A așteptat-o cu flori și cu gloanțe

Cei care i-au cunoscut pe Adrian Hladii și iubita lui Dalia Duca spun că între aceștia era o dragoste cu năbădăi. „Când se certau, când se împăcau. El era căsătorit, dar cu toate astea numai cu gândul la fata asta era. Dalia era terorizată de el. Îi tot spunea că o omoară și pentru asta, poate de frică, se tot întorcea la el”, spune un apropiat al tinerei ucise cu sânge rece.

Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale tinerei. Marți seara, pe data de 14 martie, Dalia și Adrian Hladii s-au certat violent. Din nou, au curs amenințările cu moartea. De frică, Dalia Duca l-a rugat pe un prieten să vină și să doarmă la ea acasă pentru a nu se trezi peste noapte cu iubitul violent.


FOTO: Dalia DucaMiercuri dimineața, Adrian Hladii a venit la casa în care locuia Dalia Duca, cu un buchet de flori și cu un pistol sub cămașă. Fără să știe ce era cu bărbatul care o însoțea, Hladii a văzut negru în fața ochilor: a scos pistolul și a tras asupra acestuia patru gloanțe. Unul dintre acestea l-au lovit pe bărbat în omoplat, acesta ajungând la spital.

A dus-o cu forța și executat-o

Apoi, Hladii a prins-o de braț pe Dalia Duca și a băgat- o cu forța într-un autoturism BMW, seria cinci, de culoare gri, cu care s-a îndreptat spre marginea municipiului Oradea, în apropierea gropii de gunoi. Câteva ore mai târziu, Dalia Duca a fost găsită împușcată în ceafă. De două ori. Polițiștii spun că victima a fost împușcată în mașină, în ceafă, metoda preferată a mafiei italiene. „Sunt urme că a mutat cadavrul de pe scaunul din față pe bancheta din spate”, spune un polițist.

Îi monitoriza pe polițiști

Cadavrul Daliei Duca a fost găsit miercuri după-masă. Suficient timp ca Adrian Hladii să reușească să se ascundă. Înarmat și periculos, Adrian Hladii a fost dat în consemn la frontieră și s-a crezut că a fugit în Italia. În paralel, polițiștii din Oradea au căutat apartamentul din zona Lotus, din Oradea, care este pe numele mamei lui. După ce polițiștii au plecat, Hladii s-a întors la acest apartament, situat la etajul patru, unde s-a ascuns. A montat o cameră de luat vederi pentru a monitoriza intrarea în bloc, fapt ce l-a dat de gol. Polițiștii care supravegheau blocul și-au dat seama că aceasta nu era montată cu o zi înainte și au decis să intervină. După ce au cerut un mandat de percheziție, au intrat în bloc, dar Hladii a văzut desantul oamenilor legii și a decis să sară pe geam. În urma căderii de la înălțime, criminalul a suferit răni grave și a decedat la scurt timp. Ironia sorții a făcut ca Adrian Hladii, iubitul gelos care a decis să acționeze violent, să moară în ziua în care cea pe care a iubit-o mai presus de orice să fie îngropată.