Evenimentul Zilei > International > Incidente armate în lanț în Scoția. Cel puțin o persoană a murit și alte trei au fost rănite
Incidente armate în lanț în Scoția. Cel puțin o persoană a murit și alte trei au fost rănite

Incidente armate în lanț în Scoția. Cel puțin o persoană a murit și alte trei au fost rănite

Poliția scoțiană a anunțat că un bărbat de 47 de ani a murit și alte trei persoane au suferit răni în urma unor incidente armate ce au avut loc zonele rurale Skye şi în Wester Ross, din Scoţia. Un suspect în vârstă de 39 de ani a fost arestat de polițiști.

Oficialitățile din Scoția au transmis că au avut loc trei incidente distincte, iar moartea bărbatului de 47 de ani a survenit după ce o armă de foc s-ar fi „descărcat”.

Incidente armate multiple și suspecte în Scoția

Echipajele de intervenție au sosit în Tarskavaig din Skye cu puţină vreme înainte de ora 9.00, după ce o femeie în vârstă de 32 de ani fusese grav rănită în timp ce se afla în incinta unei proprietăți. Victima a fost dusă apoi la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow. Un incident similar s-a petrecut pe o proprietate din Teangue din Skye, puțin după ora 09:30, astfel că un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost ucis de o armă care s-a descărcat, conform concluziilor preliminare ale anchetatorilor.

După aceea, polițiștii au fost chemați să intervină pe o proprietate din zona Dornie din Wester Ross, după ce un alt bărbat și o femeie au fost împușcați. Ambii au supraviețuit, bărbatul fiind dus la Spitalul Raigmore din Inverness pentru tratament medical. Femeia a fost transportată la Spitalul Broadford.

„Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost arestat în legătură cu toate incidentele, care sunt tratate ca fiind legate între ele. Acesta a fost dus, de asemenea, la spitalul Raigmore. Ancheta privind aceste incidente este condusă de echipa de investigaţii majore a poliţiei scoţiene, cu sprijinul ofiţerilor locali”, a informat Poliția din Scoția.

Poliția dă asigurări populației că nu vor exista amenințări viitoare

Conrad Trickett, comandantul Poliţiei Locale pentru Divizia Highlands şi Insule, a transmis că incidentele sunt considerate „controlate” și că nu există vreo altă amenințare la adresa siguranței localnicilor. În plus, acesta a informat că Poliția va spori controalele în zonă.

„Incidentele de acest gen sunt, din fericire, extrem de rare, dar înţeleg că acest lucru va avea un efect semnificativ asupra comunităţii locale din aceste zone rurale. Aş dori să-i asigur pe oameni că tratăm aceste incidente ca fiind controlate şi că nu există o ameninţare mai mare pentru public.

Va exista o prezenţă semnificativă a Poliţiei în zonă în următoarele zile şi vom lucra cu partenerii pentru a oferi sprijin comunităţii locale. Aş dori să le mulţumesc oamenilor pentru cooperarea lor pe măsură ce ancheta noastră avansează”, a adăugat oficialul scoțian, conform Știripesurse.ro.