Incidentul s-a petrecut în capitala provinciei Ghor, situată în zona centrală a țării, în timp ce sute de oameni așteptau să primească alimente distribuite de o organizație din Qatar. Din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea bolii, mulți afgani au ajuns să sufere din cauza lipsei alimentelor. Acest lucru este de natură să stârnească nemulțumiri în rândul populației și astfel de manifestări violente.

Localnicii s-au strâns în fața biroului guvernatorului provinciei ca să primească ajutorul alimentar. La un moment dat, mai mulți indivizi nemulțumiți, din rândul mulțimii, au deschis focul asupra agenților de securitate și au lovit mortal pe doi dintre aceștia. Alți patru civili, între care și un angajat al unui post local de radio au murit secerați de gloanțe, iar 19 persoane au fost rănite. Informația a fost furnizată de Aref Haber, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Ghor.

Ministerul de Interne a confirmat decesele, într-un comunicat, declarând că bărbaţi înarmaţi ilegal în mulţime au atacat clădirea guvernului, ceea ce a determinat poliţia să tragă focuri de avertisment pentru a-i dispersa.

Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh a calificat incidentul drept şocant şi a declarat că a fost declanșată o investigație în acest caz.

Incidentul survine în condiţiile în care guvernul încearcă să limiteze răspândirea noului coronavirus, fapt ce a îngreunat accesul oamenilor la alimente.