Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident grav la Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului
Incident grav la Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului

Incident grav la Vaslui. Un pacient s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului

Un bărbat care a atacat mai multe cadre medicale, a murit, în noaptea de marți spre miercuri, după ce a sărit de la etajul al treilea al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Bărbatul de 69 de ani devenise agresiv după ce a fost mutat într-un alt salon și, înainte de cumplitul gest, atacase mai multe cadre medicale, a anunțat conducerea instituției.

Bărbatul era internat în secția Cardiologie, aflată la etajul al patrulea al Spitalulului Județean de Urgență Vaslui, de pe 31 mai. I se efectuase testul COVID, iar până la sosirea rezultatelor a fost internat într-un salon ”tampon”, potrivit Libertatea.ro.

Marți seara, în jurul orei 20, a fost mutat într-un salon obișnuit alături de alți cinci pacienți testați negativ la COVID-19. Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Vaslui, după mutarea din salonul tampon, pacientul a devenit brusc agresiv, atacând cadrele medicale.

A luat în stativ din salon și a încercat să lovească o infirmieră. Apoi, cu stativul în mână, a alergat pe hol la geamul de la scara de incendiu, încercând să îl deschidă, însă acesta era blocat. Ulterior, a alergat la secția ORL încercând să se arunce de la o fereastră de pe hol.

S-a aruncat în gol de la etajul trei

Pacientul a coborât la etajul al treilea, la Secția Ginocologie, unde a găsit o fereastră deschisă și s-a aruncat în gol. Deși a fost resuscitat, nu a mai putut fi salvat.

Surse din anchetă au precizat că, pe lângă afecțiunile cardiace, bărbatul suferea și de patologie psihiatrică pe fondul consumului de alcool.

„Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Din păcate, cadrele medicale sunt puse în situații în care nu știu ce măsuri să mai ia pentru a fi totul bine. Dacă contenționăm pacienții, aparținătorii sunt nemulțumiți și ne reclamă că-i lipsim de libertate. Dacă nu-i contenționăm, iată unde se poate ajunge”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului din Vaslui.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au declanșat o anchetă în acest caz, fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.