Comentatorii din Washington – și chiar uneori oficiali din Pentagon – au sugerat în reptate rânduri că printre opțiunile militare disponibile Washingtonului în relațiile cu Coreea de Nord se află un fel de lovitură mortală, de decapitare a sistemului. Prin eliminarea rapidă a lui Kim Jong-un. Cu toate acestea, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut – și s-ar putea să nu fie de fapt o opțiune viabilă. De asemenea, aproape sigur ar începe un război în peninsula coreeană, între Nord și Sud. Cu consecințe dezastroase pentru întreaga regiune..

Prima provocare este localizarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, a cărui locație este păstrată ca secret de stat. Găsirea lui Kim Jong-un este mai ușor de spus decât de făcut în interiorul secretului stat nord-coreean. Nivelurile militare de apărare îl protejează apropate perfect pe tânărul dictator nord-coreean. Totul  într-o țară strict controlată, unde aparatul de securitate ține întreaga populație sub control. Mai mult, se crede că Kim Jong-un folosește dubluri pentru a acționa ca momeli – complicând și mai mult scenariul eliminării liderului nord-coreean.

Posibilitățile tehnice de colectare a informațiilor, cum ar fi sateliții spion și informațiile de semnalizare, pot aduna informații despre Coreea de Nord, dar localizarea și identificarea unei persoane necesită un nivel de precizie pe care la ora actuală nu îl pot oferi. De exemplu, analiștii care urmăresc imagini de la dronele care zboară deasupra Siriei și Irakului au dificultăți în identificarea prietenului de dușman – ISIS de kurzii din Peshmerga. Fără ajutorul forțelor terestre e aproape imposibil. Și, desigur, regimul Kim nu este Irakul sau Siria – dronele precum Forța Aeriană a SUA RQ-4 Global Hawk sau MQ-9 Reaper nu ar supraviețui mult timp în spațiul aerian nord-coreean. Doar o dronă precum RQ-170 Sentinel ar avea vreo șansă de supraviețuire.

Adevărata încercare ar fi obținerea activelor de informații umane pe teren în Coreea de Nord. Dar activele de informații umane din Coreea de Nord sunt aproape inexistente. Recrutarea tipică a activelor bazate pe structura unei ambasade pe care o agenție de informații occidentală ar putea să o desfășoare în altă țară pur și simplu nu este posibilă în Phenian, având în vedere securitatea extrem de strânsă din Coreea de Nord.

Mai mult, infiltrarea în Coreea de Nord în secret este, de asemenea, dificilă, deoarece regimul Kim folosește un sistem de spionaj domestic similar cu Tonarigumi japonez , care ar detecta imediat pe oricine care ar fi străin de Coreea de Nord. Acest lucru afectează grav colectarea informațiilor umane sau infiltrarea forțelor de operațiuni speciale în Coreea de Nord. Ceea ce face apropae imposibil scenariul eliminării lui Kim Jong-un.