Evenimentul Zilei > Actualitate > Început de weekend cu 20 de grade. Şi nu e totul. ANM a emis prognoza pentru sâmbătă şi duminică
Început de weekend cu 20 de grade. Şi nu e totul. ANM a emis prognoza pentru sâmbătă şi duminică

Început de weekend cu 20 de grade. Şi nu e totul. ANM a emis prognoza pentru sâmbătă şi duminică

Astăzi, 29 octombrie 2021, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va continua să se încălzească şi va fi în general însorită în toate zonele țării.

Astăzi, 29 octombrie, temperaturile sunt în creștere și va predomina vremea însorită în majoritatea zonelor țării, în special în zonele intracarpatice. În prima partea a zilei cerul va fi senin, iar spre seară își va face simțită prezența ceața.

În restul teritoriului treptat nebulozitatea se va accentua şi extinde, iar noaptea, izolat şi trecător se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab, semnalându-se intensificări ale vântului doar în Banat și în zona Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime de astăzi la nivelul întregii țări se încadrează între 14 și 20 grade Celsius

Iar minimele se încadrează între 3 și 10 grade. În zonele joase de relief va fi ceață atât în primele ore ale dimineții, cât și noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile Dimineața şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

Vremea în Bucureşti, astăzi, 29 octombrie: în prima parte a zilei, în Capitală cerul va fi maim ult senin, iar spre seară cerul se va înnora treptat. Meteorologii anunță că vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 18 grade, în timp de minimele nu vor depăși 6 – 7 grade Celsius.

În Timișoara vor fi 18 grade maxim vineri, cu două grade mai mult ca joi, în Arad la fel.

În Craiova vor fi tot 17 grade maxim, dar minima crește față de joi, fiind de 6 grade. Joi a fost de doar două grade Celsius. În toate aceste zone cerul va fi însorit vineri.

În Constanța maxima va fi de 15 grade Celsius, față de 14 joi, iar minima va fi și ea mai ridicată decât în ziua precedentă: 11 grade față de 7. Cerul va fi însorit pe tot parcursul zilei, iar noaptea va fi una liniștită.

Și în sud temperaturile vor fi ceva mai ridicate vineri decât joi. În Zimnicea maxima va fi de 17 grade, iar minima de 4 grade Celsius.

În Turnu Măgurele maxima va fi de 18 grade vineri, față de 16 joi, iar minima va fi și ea în urcare, 6 grade, față de 2 joi. Și în Zimnicea și în Turnu Măgurele va fi soare toată ziua.

Cum va fi vremea la munte vineri, 29 octombrie

Vremea va fi frumoasă vineri în Brașov. Va fi soare pe întreg parcursul zilei, maxima va fi de 17 grade, iar minima de 3. Vântul va sufla extrem de slab. Weekend-ul se anunță unul cu vreme frumoasă și în Brașov. Abia de marți revin aici precipitațiile.

În regiunea Muntenia, temperatura maximă va fi de 15/18 grade Celsius, în timp ce temperatura minima va fi de 4/7 grade Celsius.

În regiunea Dobrogea, temperatura maximă va fi de 14/18 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 7/11 grade Celsius.

În regiunea Transilvania, temperatura maximă va fi de 16/20 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 0/6 grade Celsius.

În regiunea Moldovei, temperatura maximă va fi de 15/18 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 2/7 grade Celsius.

În ultima săptămână de prognoză, până la 1 noiembrie 2021, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, arată ANM.

Cum va fi vremea sâmbătă 30 octombrie

Valorile termice diurne vor fi în ușoară scădere fată de ziua anterioară, dar se vor menţine în general mai ridicate decât mediile climatologice. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin în regiunile intracarpatice, dar în cele sudice şi estice nebulozitatea de tip stratiform va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar pe suprafeţe mici va ploua slab sau va fi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul zilei în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi pe crestele montane, vitezele putând depăşi 55…60 km/h în sudul Banatului. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii de burniță. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Cum va fi vremea duminică

Vremea va fi predominant frumoasã în regiunile vestice, centrale şi nordice, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin. În restul teritoriului vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a intervalului, iar pe arii restrânse în sud şi sud-est se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul şi nord-estul ţării, precum şi pe crestele montane.

Regimul termic va fi comparabil cu cel din ziua precedentă, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală cerul va fi temporar noros şi mai ales pe parcursul zilei vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.