Primul zgârie-nori din țara noastră va avea o înălțime de 155 de metri și se va găsi în Timișoara. Construcția lui va începe primăvara aceasta. El face parte din ansamblul Openville, care presupune mai multe clădiri de birouri de clasa A, spații verzi generoase și de alimentație publică, în centrul orașului.

„Openville va fi un centru urban activ, care va crea o experienţă unică în regiune: va reprezenta cel mai bun loc din oraş în care să lucrezi şi o destinaţie aparte de socializare şi relaxare, unde te poţi recreea, fie la cumpărături, restaurante şi cafenele, fie în aer liber, în parcul de 55.000 mp. Aceste trei clădiri de birouri noi, cu termen de livrare între 12 şi 18 luni, împreună cu UBC 2, inaugurată în luna ianuarie, şi UBC 1, care urmează a fi finalizată în această vară, reprezintă prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville şi vor forma principalul centru de business din vestul ţării”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei dezvoltatoare a proiectului. Cele trei imobile office, printre care se numără şi cea mai înaltă clădire din România (155 m), urmează a fi construite după normele LEED.

Tot în acest an, vor fi demarate lucrările de extindere a primului mall din Timișoara cu o suprafaţă de 60.000 mp de retail, ajungându-se la un total de 131.000 mp închiriabili. În această zonă, ca noutate, va fi integrată o zonă de fresh market şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 mp, şi 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate.

Te-ar putea interesa și: