Liderii ISIS uciși au fost acuzați de înaltă trădare de un tribunal în care se judecă după legea Sharia în Mosul și executați public în ziua de 22 iunie după ce au refuzat să lupte împotriva forțelor irakiene.

Conducătorii de rang înalt ai grupării au scăpat de sub control câmpul de luptă din zona Shargati din sudul orașului irakian Mosul, zonă în care gruparea s-a implicat în lupte sângeorase cu forțele de kurzi și irakieni, transmite ARA News.

Cei patru lideri au fost executați prin spânzurare în piața Muallimim din centrul orașului Mosul, declară un activist local, Ahmaed al-Muthanna ARA News. Execuția acestora sunt cele mai recente crime ale teroriștilor ISIS. Pe măsură ce aceștia pierd teritoriu își avertizează militanții că execuțiile nu se vor opri aici.

Alți 21 de membri ai gripării au sfârșit uciși de conducătorii lor în luna aprilie. Agenția de știri din Irak Al Sumaria News anunță că gruparea ISIS a ucis alți 45 de luptători închizându-i într-un congelator după ce au încercat să fugă în timpul unei lupte, ulterior liderii grupărilor așezându-le cadravrele la marginea străzii, drept avertisment pentru cei ar avea în plan să se sustragă grupării.

Orașul Mosul, care găzduia odată două milioane și jumătate de locuitori este ocupat acum de teroriștii ISIS încă din iunie 2014.

Gruparea jihadistă începe însă să piardă din ce în ce mai mulți membri. Dacă în urmă cu peste șase luni, aceștia racolau între 1.500 și 2.000 de membri, acum numărul a scăzut la 200 de militanți atrași în organizație pe lună, scrie DailyMail. 

Te-ar putea interesa și: