Evenimentul Zilei > Economie > Încep exproprierile pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov
Încep exproprierile pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov

Încep exproprierile pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov

Guvernul va discuta astăzi proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronson Comarnic-Predeal”.

Autostrada Comarnic-Brașov va avea 60 de kilometri lungime, din care 53,215 kilometri de autostradă propriu-zis și încă aproximativ șapte kilometri legăturile (tot în regim de autostradă) spre localitățile pe lângă care trece, respectiv Sinaia, Bușteni, Predeal și Râșnov. Autostrada ar trebui să înceapă la intersecția între DN1 și DJ 101R (podul dinspre Breaza) și se va termina la Cristian, unde se va asigura legătura atât spre Ghimbav, cât și spre DN73, în apropierea Centurii Brașovului.

Autostrada Comarnic-Brașov va avea trei ieșiri, respectiv între Sinaia și Bușteni, la Predeal și la Râșnov, 19 viaducte, în lungime totală de 2,964 km, 15 poduri, în lungime totală de 0,135 km, și aproximativ 20 km de tuneluri, câte 9,77 km de tunel pe fiecare parte: 2,9 km la Sinaia, 3,11 km la Bușteni și 3,7 km la Predeal.