Incendiul de la depozitul de probe al Poliției Capitalei, pus intenționat? Ce piste au anchetatorii

Incendiul de la depozitul de probe al Poliției Capitalei, pus intenționat? Ce piste au anchetatorii Incendiu devastator în Dolj. Un sat întreg în flăcări / Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea

Incendiul de la depozitul de probe al Poliției Capitalei ar fi fost pus intenționat, cred anchetatorii. Timp de peste 12 ore flăcările au mistuit tot ceea ce se afla acolo. Pompierii cu greu au reușit să le lichideze.

Incendiul a avut loc la unul dintre depozitele de probe ale Poliției Capitalei. Depozitul se află în vecinătatea Maternității Giulești. Reprezentanţii estimează că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%. Este vorba despre probe confiscate de polițiști în anchete penale.

Incendiul de la depozitul Poliției Capitalei a ars probe importante

În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală. Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte. Precum și puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit. În camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, situată într-o clădire din Sectorul 6, după o estimare preliminară, se aflau următoarele bunuri:

 • Țigări,
 • Articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare,
 • Biciclete, triciclete, trotinete,
 • Produse agrement ( jucării, articole sportive etc)
 • Alcool
 • Scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor
 • Arme albe (cuțite, săbii, arcuri)
 • Telefoane
 • Laptopuri
 • Motociclete
 • Scutere
 • Dezinfectant
 • Produse cosmetice
 • Parfumuri
 • Componente PC.

Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat

Ne puteți urmări și pe Google News

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București. Şi are o suprafață de aproximativ 1.200m². Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB. Același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB.

În comunicat se mai arată: „Precizăm, de asemenea, că paza și serviciile în ceea ce privește protoculul de protecție și stingere a incendiilor este asigurat de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, a transmis Poliția Capitalei.

Ştirea iniţială despre incendiu

Reprezentanţii ISU estimează că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%, fiind vorba despre probe confiscate de polițiști în anchete penale.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, a anunțat ISU Bucureşti-Ilfov la momentul intervenției.

Suprafaţa subsolului este de aproximativ 3.000 mp

„La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu. Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.