Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu puternic la o şcoală din judeţul Vaslui. Au fost salvate cataloagele şi alte bunuri materiale
Incendiu puternic la o şcoală din judeţul Vaslui. Au fost salvate cataloagele şi alte bunuri materiale

Incendiu puternic la o şcoală din judeţul Vaslui. Au fost salvate cataloagele şi alte bunuri materiale

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineaţa la o şcoală din comuna Poieneşti, judeţul Vaslui.

update: Prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a declarat: „Incendiul e aproape stins, iar acum (n.r. – ora 9:20) se lucrează la stingerea ultimelor focare.

Bunurile materiale şi cataloagele au fost salvate. A fost salvată şi o parte din mobilier, dar şi aparatura electronică… Calculatoarele care erau în şcoală şi aparatura didactică.

Au fost salvate cataloagele şi alte bunurile materiale

Înăuntru nu erau nici copii, nici profesori. Pentru salvarea bunurilor a intervenit şi personalul din cadrul primăriei, sub coordonarea domnului primar. Aşa au reuşit să salveze bunurile.

Rămâne să vedem cum putem ajuta comunitatea locală mai departe. În şcoală este  o centrală pe lemne. De acolo ar fi pornit incendiul, dar trebuie să vedem ce va spune ancheta. Ştiu că există personal pentru utilizarea acelei centrale. Şcoala era modernizată în 2015.

Unitatea şcolară va trece în scenariul roşu. Vom aproba asta în sedinţa de la ora 12:00, iar copiii vor învăţa online.

Şcoala din Poieneşti era una dintre cele mai mari din comună şi nu avem posibilitatea de a duce elevii în alte şcoli. Din contră, copiii din alte localităţi au fost aduşi la această şcoală.”

ştirea iniţială: Incendiu puternic la o şcoală din judeţul Vaslui. În faţa şcolii din Poieneşti au ajuns 4 autospeciale echipate cu apă şi spumă.

Conform primelor informații ale reprezentanţilor pompierilor, focul a izbucnit în camera unde se află centrala termică. Ulterior, flăcările s-au extins cu repeziciune la acoperiș.

Din fericire, cursurile nu începuseră, iar în acel moment, în şcoală se aflau doar câteva cadre didcatice. Profesorii au încercat să salveze cataloagele și alte documente, dar au fost rapid evacuaţi când acoperişul a început să cadă.

Incendiu puternic la o şcoală din judeţul Vaslui

Conform vremeanoua.ro, copiii care aveau ore de dimineață au fost întorși din drum și trimiși acasă. Clădirea a fost construită recent din fonduri europene.

Sursa citată arată că şcoala din Poieneşti nu avea autorizație de funcționare pentru securitatea la incendii. doua autospeciale poenesti, comunca poenesti

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla ultimele informaţii despre acest subiect.

comuna-poienesti.ro